STONGLANDSEIDET: I et brev til Tranøy kommune skriver Sør-Tranøy pensjonistforening at omsorgsbolig ikke kan erstatte sykehjem for de sykeste eldre. Foreninga uttrykker skepsis til om det i det hele tatt er noe å spare på å foreta omhjemling, fordi det vil kreve mer ressurser til administrasjon og eventuell ombygging av rom.

– Sør-Tranøy pensjonistforening ber politikerne ta mest hensyn til den eldre befolknigen og ikke gjøre hverdagen mer problematisk og traumatisk for den enkelte bruker av tjenesten, med kun utgangspunkt å spare mest mulig på utgifter til den kommunale helsetjenesten, heter det i brevet, som er undertegnet av leder Rigmor Sellevoll.

– Personene som lever sine siste år på sykehjemmet må føle at de har det trygt, og kan få den hjelp som er nødvendig når de trenger det, skriver foreninga.

Kjøkkenet

Det framgår også av brevet at pensjonistforeninga synes det er trist at det er planer om nedlegging av kjøkkentjenesten på sykehjemmet.

– Vi mener krav til beboernes rettigheter i sykehjem også innbefatter tilfredsstillende kjøkkenfunksjon, med egne spise- og oppholdsarealer, skriver pensjonistforeninga som avslutter med en oppfordring:

– La Tranøy sykehjem bli et godt sted å bli beboer på, og behold nåværende ordning som institusjon.