GIBOSTAD: Besøket bestod av Lenvikordfører Geir-Inge Sivertsen, utvalgsleder i miljø og forvaltning, Louis S. Edvardsen, Jan Inge Bjerke og Tonni Nylund.

Ifølge Edvardsen var bakgrunnen for møtet at man i desember i fjor vedtok å sette av midler til vann, avløp og renovasjon på Gibostad. Spesielt fokus var rettet mot vannledningsproblematikken langs Sjyveien.

– Det handler ikke bare om å få laget en vannledning, men det handler om utformingen av en hel trasé. Vi har fått flere signaler om at folk ønsker å bosette seg og da må vi se hvordan vi kan løse dette i samarbeid, forteller Edvardsen.

Nye tomter

Han forklarer videre at arbeidet med vannledningen forhåpentligvis skal føre til utløsning av 5-7 boligtomter og at det vil dekke behovet for tomter de nærmeste årene.

Tomtesituasjonen var også ett av temaene som var agenda for gårsdagens møte.

Edvardsen er klar på at møteformen, der politikerne får komme ut og møte de som berøres, langt på vei er å foretrekke framfor å kun kommunisere i e-poster og brev.

– Jeg synes det føles mye bedre å møte folk slik. Annen kommunikasjon kan føre til misforståelser. Vi kan senke skuldrene og senke terskelen for hva skal si til hverandre. Det er lettere å ha fokus på de tingene som løfter og i dag opplevde vi stor positivitet og stor framtidstro for området, sier utvalgslederen.

Han satt også igjen med inntrykk av at alle hadde en positiv opplevelse av møtet.

– Jeg oppftattet dem som veldig positive. Også fikk man klare svar. Under møtet oppdaget man ting som ulike representanter bør jobbe videre med i lag og vi fant ting vi i kommunen kan jobbe med. Det går ikke at vi skal bruke tid år etter år på de samme tingene.

Edvardsen er opptatt av å oppfordre andre grendelag til å gjøre det samme som Gibostad.

– Det skulle bare mangle at man ikke skulle kunne sette av en dag til å besøke ei bygd. Det handler om å ta ansvar som folkevlagt, sier Edvardsen, som har hatt et lignende møte med representanter fra bygdelag og næringsliv på Husøya.

Nyttig

Også ordføreren er enig i at slike møter er nyttige verktøy for det politiske Lenvik.

– Jeg har noteret meg mange interessante innspill og spennede ting som vil være avgjørende for at man får den utviklinga man ønsker, sier ordføreren og legger til at han vært på flere lignende møter tidligere.

– Jeg har alltid den holdninga at det å se problemstillingene der de er og det å sitte rundt et bord, så kommer man raskere til konstruktive løsninger. Det er rett og slett mye mer effektivt, avslutter Sivertsen.