FINNSNES: Lenvik kommune ble fri for barnebyutvikler 1. januar i år da Jan Tore Bakli gikk over i ei stilling i FIL fotball. Og først nå er jakten på en ny barnebyutvikler igangsatt.

Det er ikke fordi Lenvik kommune har glemt å lyse ut stillinga tidligere.

– Vi har avventet for å få en endelig bekreftelse i forhold til stillingen. Dette for å kunne si at den ligger i kommunens planverk fremover, noe som gir større forutsigbarhet, forklarer Hoholm.

Bekreftelsen ble gitt av kommunestyret i budsjettmøtet før jul i fjor.

– Stillinga som barnebyutvikler er i tillegg tett koblet til kommuneplanens samfunnsdel som er vedtatt av kommunestyret, og er en nøkkelstilling for mange tiltak som kommunen skal gjøre, understreker Hoholm.

I kommunedelplanens samfunnsdel er det vedtatt at barn og unge, samt folkehelse er kommunens satsningsområder. Planen gjelder i 12 år fremover.

”Mellabær” en periode

Hoholm håper å få inn en ny person i barnebyutviklerstillinga så snart som mulig, men medgir at det i verste fall kan bli mai før stillinga er besatt.

– Det avhenger helt av forpliktelsene vedkommende som skal inn i stillinga har, poengterer kommunalsjefen.

– Men kommunen blir ”mellabær” en periode?

– Ja, men vi har fått gjort en avtale med Jan Tore Bakli om at han tar på seg noen oppgaver i denne perioden, blant annet skal han sørge for at opplegget med aktiv vinterferie blir gjennomført, sier Hoholm.

– Er det fare for at dere ”misser” på noe i perioden dere er ”mellabær”?

– Ja, det ligger en risiko der, og vi klarer ikke å opprettholde fullt trykk. Men som sagt har vi avklart med Bakli at han ivaretar noen ting, og i så måte ble det gjort en vurdering av det vi syntes var mest prekært.

Spennende stilling

I utlysningsteksten til stillinga som barnebyutvikler søkes det etter en person som er kreativ, lekende og mulighetsorientert. Hoholm er klar på at det er ei spennende stilling som er lyst ut, hvor personen som skal inn i jobben vil komme i berøring med veldig mye av det som rører seg i Lenvik.

– Nå håper vi på mange gode søkere, slik at vi får utfordringa med å velge ut rette person, sier Hoholm.

Søknadsfristen er satt til 12. februar.