FINNSNES: Nylig ble det kjent at Irene Lange Nordahl, som er fylkesleder i Troms Sp, er tilsatt i stillinga som regional samfunnskontakt i oppdrettsselskapet Salmar Nord AS. Nordahl selv avviser at nyjobben vil få noen konsekvenser for hennes politiske arbeid.

- I utgangspunktet blir det ingen endringer, og ting fortsetter som før, sier Nordahl til Folkebladet.

Opptatt av ryddighet

I stillinga som regional samfunnskontakt for Salmar Nord AS blir Nordahls hovedansvar å være selskapets ansikt utad, å holde god kontakt med viktige samarbeidspartnere og å bidra til å ivareta SalMar Nords rammebetingelser.

- Hvordan skal du unngå sammenblanding i forhold til politikken?

- I alle jobber gjelder det å være ryddig – her også. Jeg er opptatt av ryddighet uavhengig av hvilke roller man har, sier Nordahl.

Les også: Nordahl ansatt som regional samfunnskontakt SalMar Nord

Mangslungen bakgrunn

Nordahl var fylkesråd for næring fra 2005 til 2007, og hun satt som stortingsrepresentant for Sp i perioden 2009-2013. I denne perioden satt hun som medlem av næringskomiteen.

- Som politiker har du jo vært opptatt av nettopp oppdrettnæringas rammebetingelser. Er dette et tema du nå må forlate politisk?

- Jeg tror det er veldig viktig med en mangslungen bakgrunn, også for oss som jobber i politikken, så jeg ser enkelt og greit ikke for meg noen forandringer fra min side.

Hun poengterer for øvrig at hun ikke ønsker å omtale det som omhandler den nye jobben før han faktisk tiltrer stillinga 1. april.

- Men det blir spennende å starte i den nye jobben, understreker Nordahl.

For øyeblikket er hun næringssjef i Lenvik kommune.