FINNSNES: Senjaværingen skulle bare teste et GoPro-kamera for å se hvordan det var å bruke det som såkalt dashcam, eller dashbord-kamera. Bare noen kilometer senere smalt det skikkelig. Toyotaen ble knust mot en minibuss.

Det gikk bra med helsa til de involverte, men begge kjøretøyene ble totalvrak. I dag er mannen med kameraet glad for at han hadde filmet det hele. Han tror det gjorde at forsikringsoppgjøret gikk i hans favør, for ellers hadde det nok blitt mye påstand mot påstand.

Alltid dashcam

Nå kjører han omtrent ikke en meter uten at et kamera filmer bevegelsene til kjøretøyet.

27.949 ganger ble videoklippet, som Folkebladet-TV fikk tillatelse til å vise, vist da det ble lagt ut i juni, samt dagene etterpå.

Folkebladet-TV hadde en pen økning i 2014. 462.635 ganger ble et helt videoklipp eller TV-innslag avspilt på en datamaskin, nettbrett eller mobil. 321.029 videovisninger ble fasiten året før.

Mest på brett og mobil

- Trenden hos oss i fjor var at stadig flere ser web-TV på nettbrett og mobil, sier digitalredaktør Trond Sandnes.

54,6 prosent av videovisningene på Folkebladet-TV i 2014 kom fra en mobiltelefon eller nettbrett. Av disse kom drøye 60 prosent fra nettbrett.

Dansegutten

På selveste 17. mai var Folkebladets fotograf Rune Ottarsen ute, og hadde øynene med seg da Martin (2) fant ut at han skulle danse med russen. 16.138 fikk med seg den seansen på nasjonaldagen og MArtin fra Senja ble kjendis.

Se videoen med Martin som danser

En langt mer alvorlig video ble tredje mest sette i fjor. Den viste at politiet banet vei for Mattilsynet inn til en bondegård på Senja.

Her er resten av de mest sette videoene og innslagene i 2014 (i rangert rekkefølge - klikk for å se "reprise"):

4. Ellevilt og gledelig gjensyn med Honningsvågrevyen - publisert 11.10.

5. Mange er for tunge - publisert 23.8.

6. Emilie (18) "sprer beina" med glede - publisert 15.8.

7. Møt danseren Martin (2) - publisert 18.5.

8. Mistet livet da traktor veltet - publisert 23.9.

9. Mattilsynet aksjonerte - publisert 27.11.

10. Se hvalene hoppe - publisert nyttårsaften 2013