LYSNES: Samarbeidsavtalen som UL Liv har inngått med Salmar, som er et av verdens største oppdrettsselskaper, har en varighet på tre år, fra 2014 og til 2016.

– Vi får en ærlig støtte på 20.000 kroner fra Salmar, noe som blant annet dekker annonseringa til fiskefestivalen, opplyser Birger Bergland fra UL Liv.

– Hvordan kom denne sponsoravtalen til?

– Nei, vi tok kontakt med Salmar og søkte om å få litt penger, og ikke nok med det årlige bidraget, så får vi også en engangsstøtte på 27.500 kroner til å pusse opp kjøkkenet og storsalgulvet i ungdomshuset, opplyser Bergland.

Salmar begrunner sitt bidrag med ønsket om å være synlig i de områdene selskapet har aktivitet og bidra til lokalmiljøene.

Viktig bidrag

Bergland er svært fornøyd med støtten fra Salmar, og poengterer at den årlige pengesummen på 20.000 kroner gir UL Liv en fin start i forhold til fiskefestivalen.

– Det er langt lettere å starte på 20.000 kroner i stedet for på null, og det bidrar til at vi kan gi et bedre tilbud – for eksempel kan vi kanskje gjøre litt mer ut av premieringa til ungene.

Lysnes Sjøfiskefestival er blitt en tradisjon og arrangeres faktisk for 39. gang i år. Det er også overskuddet fra festivalen som gjør at UL Liv kan holde liv i bygdehuset.

– Det koster oss mellom 50.000 og 60.000 kroner i året å holde huset uten annet vedlikehold, og vi bruker å ende på et overskudd på omtrent samme nivå etter fiskefestivalen, opplyser Bergland.

Synlig i lokalmiljøene

Sponsoravtalen med Salmar kom på plass samtidig som UL Liv mistet annen støtte.

– Lenvik kommune har brukt å gi driftsstøtte til vedlikehold av samfunnshusene i kommunen, men denne ordninga gikk ut i 2014. Det samme gjorde ordninga der man kunne søke etter støtte til aktiviteter for barn, opplyser Bergland.

Han legger ikke skjul på at han synes bortfallet av ordningene er svært trasig.

– I det minste burde bygdene som ikke har skoler eller andre offentlige bygninger få tilskudd, mener Bergland.

Som en følge av samarbeidsavtalen vil det fremover bli lagt opp til en åpen dag på oppdrettslokaliteten Skårliodden under fiskefestivalen.