FINNSNES: Det kommer i alle fall fram i politiets egen innbyggerundersøkelse for 2014.

93 prosent har svært stor eller ganske stor tillit til politiet, 95 kjenner seg meget trygg eller ganske trygg der de bor og ferdes.

Best i Troms

- Tilliten har økt i så godt som alle politidistrikt siden 2012, i Troms har den økt med 14 prosentpoeng fra sist måling i 2012, opplyser politimester Ole B. Sæverud i Troms politidistrikt.

Når det gjelder publikums inntrykk av politiets innsats på ulike områder, får Troms politidistrikt best vurdering på krisehåndtering ved ulykker, hvor 76 prosent har et meget godt eller ganske godt inntrykk.

- Publikums inntrykk er dårligst når det gjelder etterforskning av organisert kriminalitet hvor 53 prosent har et meget godt eller ganske godt inntrykk, skriver Troms politidistrikt i ei pressemelding.

- Hyggelig

– Det er både hyggelig og forpliktende at politiet har så høy tillit i befolkningen. Nå er det også sånn at Norge er en godt fungerende rettsstat, så det skulle bare mangle at tilliten også til politiet er høy. Samtidig ser vi at inntrykket av politiets innsats innen konkrete områder er mer nyansert, så vi kan fortsatt bli flinkere både med den faktiske jobben vi gjør, og med å informere om hvorfor vi ikke kan løse alt, sier Sæverud.

På oppdrag fra Politidirektoratet har Ipsos MMI målt publikums syn på etatens oppgaveløsning. Innbyggerundersøkelsen inneholder både nasjonale og distriktsvise resultater. Over 6.000 svar gjør undersøkelsen solid og med små feilmarginer, når det gjelder nasjonale tall og tendenser.

For de enkelte politidistrikt er det gjennomført kun 200 intervjuer, noe som gjør feilmarginene større og man kan ikke trekke like bastante konklusjoner.