FINNSNES: For dette får kvinna 15 dagers betinga fengsel. Hun må også punge ut med 5.000 kroner i erstatning.

Kvinnen var tiltalt for å ha slått sønnen med knytta hånd i skuldra, lugging og for å jevnlig ha kalt sønnen sin for blant annet drittunge og jævelunge.

Kvinnen var tiltalt for å ha utøvd vold mot sine andre to barn, men retten fant ikke tilstrekkelig bevis for å dømme henne for forholdene.

Slag i skulder

Gutten sa fra til kontaktlæreren etter mora skulle ha slått gutten i skuldra på vei til skolen. Skolen rapporterte hendelsen. Gutten forklarer slaget med at mora hadde blitt sint fordi han hadde glemt noe.

Mora forklarte hendelsen med at hun hadde tatt tak i armen til sønnen, for å roe han ned i bilen. Retten anså moras forklaring som sannsynlig.

Senja tingrett er imidlertid ikke i tvil om at mora skal ha slått sønnen i skuldra ved to senere anledninger. Den første situasjonen oppsto da sønnen ikke ville gå med søpla, og det andre tilfellet skjedde da han ikke ville gå tur med hunden.

Mora nekta ikke for å ha slått sønnen i skuldra, men at slagene var gjort på moro, slik gutten og kompisene brukte å gjøre. Retten fant forklaringa syltynn.

Lugga

Gutten forklarte også at mora brukte å lugge og bannes når hun ble sur, men at det ikke skjedde særlig ofte.

Mors erkjente at hun har grepet inn med fysisk makt for å skille barna når de sloss.

Hun forklarer videre at hun ikke brukte å lugge sønnen. Kvinnen forklarte at gutten var så hårsår at han kunne oppfatte det som lugging når han ble strøket over håret.

Frikjent

Senja Tingrett skulle også ta stilling til voldshendelser mot kvinnens to andre barn. Begge forklarte at mora kunne ”nøkke” (lugging i nakkehårene) dem, men kom ikke med noen konkrete hendelser.

Barnas stefar var også tiltalt for vold mot barna, men retten fant ikke bevisene mot stefaren sterke nok til at han kunne dømmes..

Aktor ned påstand om 75 dagers fengsel for både mora og stefaren. I tillegg ønska aktor at begge skulle betale 50.000 kroner i erstatning til hvert av barna.