FINNSNES: Ettersøksringen sa opp avtalen de hadde med kommunen fordi de mente den var for dårlig. Blant annet fordi den hovedsaklig var basert på dugnad, noe som passet dårlig med en stadig økende oppdragsmengde.

Jan Oddvar Eriksen opplyser nå at man ennå ikke er kommet til enighet om en ny avtale med kommunen.

– Vi er veldig frustrerte over at det har gått så lang tid, 1. januar er det faktisk et år siden vi sa opp kontrakten, sier Eriksen.

Rykker ut likevel

Til tross for at ny avtale ikke er kommet på plass, rykker Eriksen og hans mannskap ut ved behov.

- Vi er jo litt i villrede, men vi stiller opp på oppdrag. Det handler først og fremst om dyrevelferdsmessige årsaker, sier Eriksen.

Det er fortsatt det samme mannskapet som tar seg av oppdrag som oppstår. Eriksen legger imidlertid ikke skjul på at frustrasjonen er stor, og at det som en følge av at ny kontrakt fortsatt ikke er på plass blir stadig vanskeligere å få folk til å ta på seg oppdrag.

- Jeg må ærlig innrømme at mannskapet begynner å bli irritert over at det går så lang tid – frustrasjonen er stor.

På tur inn i trekkperioden

I fjor var det svært store utfordringer med både elgpåkjørsler og elg som trakk ned i boligområder i Lenvik. Nå er vi på full fart inn i den samme perioden hvor dyrene trekker mest.

- Tror du problemene blir like store?

- Det blir nok de samme problemene, men i mindre grad enn i fjor. Jaktkvotene har vært såpass store at stammen er tatt noe ned. Imidlertid klarer man ikke å ta ned stammen nok på kun ett år, poengterer Eriksen.

Den heftigste trekkperioden for elgen er fra slutten av desember og ut januar.

Ryddige former

Asle Bogen, som er støtteenhetsleder for plan og utvikling i Lenvik kommune, synes det er rart at ettersøksringen skylder på kommunen for at saken har stoppet opp.

- Vi har sendt et brev til ettersøksringen der vi ber om noen avklaringer. For at vi skal komme videre med denne saken må de svare oss, sier Bogen.

Han forklarer videre at kommunen har kjørt en svært omfattende prosess knytta til ettersøkstjenesten, og at de er opptatt av at det hele skal foregå i ryddige former.

- I tilbudet ettersøksringen ga inn til kommunen var det satt opp noen forbehold, og det er nettopp disse forbeholdene vi ønsker avklaring rundt. Vi kan ikke uten videre inngå en avtale med slike type forbehold.

- Hvilke forbehold er det snakk om?

- Det går blant annet på vaktordning og telefoni knytta til vakt, men dette er ting vi ikke kan drive forhandlinger på i henhold til anbudet vi la opp til – det har vi ikke lov til, sier Bogen.

Leder av ettersøksringen Jan Oddvar Eriksen advarer mot stor elgfare langs veiene. Foto: Privat