FINNSNES: Et samstemt Lenvik kommunestyre stiller seg bak et slikt tiltak. Det er klart etter kommunestyremøtet fredag, hvor Ap la frem et verbalforslag om å få på plass et folketilbud i bassenget ved den nye ungdomsskolen på Finnsnes fra høsten 2015.

– Helt siden det ble klart at vi skulle bygge et stort og flott basseng, så har det vært spurt etter et såkalt folketilbud. I budsjettmøtet fredag så vi anledninga til å foreslå et slikt tiltak, og det fikk vi heldigvis flertall for, sier forslagsstiller Kjetil Johnsen til Folkebladet.

Ap-politikeren ønsker at folket skal kunne benytte seg av det nye flotte bassenget når det står klart.

– I dag må man kjøre fire mil til Rustahøgda for å ta seg en svømmetur, poengterer Johnsen.

– Har du noen formening om hvordan folketilbudet skal organiseres?

– Neida, men vi får nok et forslag fra rådmannen om hvordan det kan gjøres, noe som nok legges frem for utvalg for miljø og forvaltning i løpet av våren en gang. Så får vi ta det derfra.

– Er det aktuelt å involvere frivillige i drifta av svømmetilbudet til folket?

– Ja, det kan nok fort bli aktuelt, og på mange måter er det nok det aller beste om noen frivillige organisasjoner er interessert i å drive dette tilbudet, sier Johnsen.

Ap-politikeren har en klar forventning om at folket vil ta godt imot et svømmetilbud i nybassenget. Og at eventuelle kostnader ved å drifte et folketilbud fort dekkes inn gjennom billettinntekter.

– Her kan man faktisk ligge i bassenget og plaske mens man ser utover havet mot Solberggjorden, Vågan og Klauva en kald vinterdag – det er fantastisk! Det er i hvert fall noe jeg gjerne betaler noen kroner for å oppleve, smiler Johnsen.