SJØVEGAN: Det er spådommene fra SSB til tross for at befolkningstallet for Salangen kun har gått ned med en person de tre første kvartalene i år.

Ordføreren har ikke helt tro på at de dystre spådommene skal slå til.

- En prognose er en prognose og vi må bare forholde oss til den. Men dette tallet harmonerer ikke i forhold til tidligere befolkningsutvikling i Salangen. Men vi får bare vente å se, sier ordfører Sigrun Wiggen Prestbakmo.

- Det kan nok være at utflyttingen kan være størst på høsten. Men jeg skulle likt å visst hva som lå til grunn for disse tallene. Omstillingene som på Lamo ungdomshjem har heller ikke ført til den store utflyttingen. Det har vist seg at lokalsamfunnet i Salangen har vært godt rustet i forhold til omstillinger, sier hun.

Samlet sett skal Folkebladets 10 nedslagskommuner få en vekst på 136 personer. Men det skyldes i hovedsak kommunene Bardu og Målselv som blir spådd store overskudd. Også Tranøy skal få en pluss på 31 personer, noe som også harmonerer med tallenene etter tredje kvartal.

Det er ikke mange småkommuner med utsikter til plusstall i prognosene for utgangen av året. Men Torsken kommune skal få et pluss på ni personer. Senjakommunen hadde to personer i pluss etter tredje kvartal.

- Det er jo alltid artig at vi får plusstall. Men dette skyldes en langsiktig satsing på næringsliv og arbeidsplasser i kommmunen. Det er nok en sammenheng mellom arbeidsplasser og befolkningsutvikling. Vi har jobba i flere år for dette, men det tar tid før resultatene kommer. Det er nok dette vi ser nå, sier ordfører Fred Flakstad i Torsken kommune.

- Jeg håper og tror vi ser en trend der det snur seg i Torsken etter mange år med nedgang i folketallet. Ikke minst er sjømatnæringa veldig viktig for oss. Og den forventa veksten i denne næringa vil slå positivt ut for Torsken i årene som kommer, sier Flakstad