BOTNHAMN: Den nye betongbrua erstatter stålrøret som tidligere lå under veibanen.

– Dette røret var i dårlig forfatning. Det var delvis opprustet i botn, og sto i fare for å klappe sammen. Derfor ble det prioritert å skifte det ut, opplyser kontrollingeniør Hugo Fagermo i Statens vegvesen.

Det er Senja Entreprenør som har hatt entreprisen på jobben. De har benyttet Bygg-Tema på Finnsnes som underentreprenør.

– Vi har holdt på med denne type oppdrag i mange år. Men slik situasjonen er i bedriften nå hadde vi ikke sjøl tilgjengelige betongfolk til å utføre akkurat denne brujobben. Derfor inviterte vi Bygg-Tema inn. Det er jo greit at flere tilegner seg kompetanse innafor området, sier Egild Jagersten i Senja Entreprenør.

5,2 millioner

Bygg-Tema startet opp med prosjektet 1. september, da med å lage nødvendig omkjøringsvei. Så har det gått slag i slag med å forskale, armere og støype. Brua har et spenn på 12 meter og er dimensjonert for 13,5 tonn akseltrykk. Den har kostet 5,2 millioner kroner inkludert moms.

– Det har vært en interessant jobb, blant annet med tanke på de strenge krav vegvesenet stiller til standard, sier Torkel Johnsen i Bygg-Tema.

Firmaet har hatt tre ansatte fast på oppdraget. I de mest hektiske periodene har fire-fem mann vært i arbeid på prosjektet.

Interessant nisjé

Spesialiteten til Bygg-Tema har til nå vært oppføring av næringsbygg og restaurering av boliger. Daglig leder Andreas Blomli sier firmaet nå vil satse på flere oppdrag á lá typen Huselv bru.

– Det er en interessant nisjé for oss, og vi har et godt samarbeid med Egild Jagersten som har god kompetanse på dette. Sjøl har vi gode betongfolk i bedriften, sier Andreas Blomli.

Igår ble brua deloverlevert til byggherren. Det gjenstår blant annet å asfaltere, montere permanent rekkverk og gjøre diverse terrengarbeider før alt er ferdig. Dette skal tas til våren.