FINNSNES: Mange har i løpet av de siste dagene mottatt det som ser ut som en faktura fra et firma ved navn iRepair. Også Folkebladet har mottatt en slik faktura.

Fakturaen er sendt ut fra det som skal være firmaets adresse, som til alt overmål er på samme sted som Forbrukerrådet holder hus i Oslo.

- Svindel

- Dette er nok svindel, og det er jo et fiffig tilleggselement at de har samme adresse som oss, sier juridisk direktør Frode Elton Haug i Forbrukerombudet til avisa Aftenposten.

- De er i hvert fall ikke her i huset, legger han til.

I en epost til avisa Bergens Tidende skriver firmaet at det ikke er en faktura de har sendt ut, men at det er snakk om en kampanje.

«Om dere har mottatt tilbud fra oss og oppfattet dette som faktura beklager vi dette på det sterkeste. Dette er ikke en faktura men et tilbud.»

Advarer andre

Folkebladets Olaf Øwre, som har fått fakturaen, sier at bedriften aldri har hatt noe med dette firmaet å gjøre. Han vil advare andre mot det som ser ut som forsøk på svindel.

Forbrukerombudet opplyser at de har mottatt tips om denne saken.

- Disse fakturaene er ren svindel. Kast dem, oppfordrer Frode Elton Haug.

Han regner med at en rekke andre har mottatt det samme og ber folk være oppmerksomme på hva de betaler for dør de tar ferie.

- Vanlig

- Det er vanlig å sende ut slike falske fakturaer like før sommer- eller juleferie. Man håper at noen skal la seg lure og betale, sier han.

Så langt har han ikke hørt om vanlige forbrukere som har mottatt regninger fra firmaet, og dermed er ikke denne saken tema for Forbrukerombudet.

- Det beste firmaene kan gjøre er å kaste fakturaen. De kan eventuelt anmelde saka til politiet, men det er usikkert om de har ressurser til å se på dette, sier han.