FINNSNES: Sjekken på 10.000 kroner ble overlevert daglig leder Tommy Myklebust ved Lenvik Frivilligsentral av banksjefen og avdelingslederen i Sparebanken Nord-Norge.

Juleaktiviteter

– Lenvik Frivilligsentral med primus motor Tommy Myklebust i spissen får disse midlene for å skape gode og trivelige juleaktiviteter til eldre, ensomme og sårbare grupper, forklarer banksjef Midt-Troms i Sparebank 1 Nord-Norge, og legger til:

– Det er Sparebankstiftelsen - Sparebanken Nord-Norge som deler ut midler til gode formål som dette. Vi har lagt merke til det flotte arbeidet som blir gjort ved frivilligsentralen, og er glad for å kunne støtte opp om det på denne måten, understreker banksjefen.

Nødvendige midler

Daglig leder Tommy Myklebust ved Lenvik Frivilligsentral uttrykker stor takknemlighet for midlene fra Sparebankstiftelsen.

– Vi på frivilligsentralen er helt avhengig av midler som dette for å kunne sette i verk gode tiltak som dette, understreker han.

– Så 10.000 kroner utgjør en forskjell?

– For oss utgjør det en stor forskjell. Vi kan få stelt i stand mye gode aktiviteter og opplevelser for eldre for et slikt beløp.

Julelunsj

En del av kronene fra stiftelsen ble brukt allerede samme dag som Myklebust mottok sjekken.

– Det som skjer her i dag er at vi har invitert alle beboerne ved Bo- og aktivitetssenteret til en julelunsj. Pårørende til beboerne er også invitert, og det vi kan by på er en stående buffet med god og tradisjonell norsk julemat. Beboere som av helsemessige årsaker ikke kan komme ned blir servert på sine rom, forklarer Myklebust.

Sangruppa til LHL Lenvik var i tillegg hyret inn til å bidra med sangunderholdning.

Tommy Myklebust opplyser ellers at det vil være penger igjen etter at julelunsjen er betalt.

Flere aktiviteter

– Vi regner med å kunne arrangere i alt to juleaktiviteter i løpet førjulstiden og romjula. Vi er i dag spesielt takknemlig for den hjelpen vi får av elever ved Senja videregående skole i Finnfjordbotn, som hjelper til med avviklingen av lunsjen. Her møtes altså to generasjoner i skjønn forening, og ingenting er bedre enn det, påpeker Myklebust.

SJEKK: Daglig leder Tommy Myklebust ved Lenvik Frivilligsentral sammen med avdelingsleder ved Finnsnes og Sørreisa, Astrid Johannessen (tv) og banksjef Midt-Troms i Sparebanken Nord-Norge, Siri Lund. Foto: Reidar Ingebrigtsen