FINNSNES: Fem personer befant seg i eneboligen i Sollidalen da den begynte å brenne i april i fjor. Samtlige berget seg ut av det brennende huset, som var eid av Aleris Ungplan & Boi AS. Til Folkebladet takket Aleris-direktør Håkon Melseth det heldige utfallet med heroisk innsats fra nattevakta og fokus på brannrutiner.

Bygninga gikk imidlertid tapt i brannen.

En 17-åring, som ganske raskt etter brannen ble tatt hånd om av politiet, er nå tiltalt etter den såkalte mordbrannparagrafen - ”for å ha voldt ildebrann hvorved tap av menneskeliv lett kunne forårsakes. Tiltalen er tatt ut etter riksadvokatens ordre.

Mordbrannparagrafens lovbestemmelse har en strafferamme på fengsel fra to til 21 år.

På tur i seng

Folk var på tur i seng da brannen startet i april i fjor. En godt drillet og årvåken nattevakt oppdaget imidlertid raskt hva som var i ferd med å skje.

– Her har det blitt utført en innsats som har ført til at alle i huset berget livet. Det er vi utrolig takknemlige for. Her var det snakk om minutter før huset var helt overtent, uttalte Melseth til Folkebladet etter hendelsen.

Han opplyste også om at de ansatte i boligen hadde gjennomgått rutiner og branninstrukser bare en uke før brannen fant sted.

Flere overtredelser

Saken mot 17-åringen er berammet til Senja tingrett 6.-8. januar til neste år. I tillegg til anklagen om å ha tent på boligen i Sollidalen, er unggutten tiltalt for flere andre overtredelser.

Sent på natt i juli i 2013 skal 17-åringen ha stjålet en mobiltelefon ut av lomma til en annen person. Da vedkommende forsøkte å holde 17-åringen fast, skal unggutten ha respondert med å skalle og slå eieren av mobilen slik at han var nødt til å slippe taket.

Den samme julinatta i fjor - kun kort tid etter det anklagede mobiltyveriet, skal 17-åringen ha stukket en annen person med kvin eller annen skarp gjenstand. Vedkommende som ble stukket fikk to kutt, hvor det ene måtte sys.

Unggutten står også tiltalt for å ha øvet vold mot en annen person i august i fjor. Nærmere bestemt skal 17-åringen ha skallet og slått en annen flere ganger i hodet og bryst, samt bitt han i underarmen