SJØVEGAN: Salangen kirke har i flere år hatt besøk av bataljoner fra Brigaden i Nord- Norge, som har valgt å holde sine årlige jule-kirkeparader der. Dette har blitt en årlig tradisjon.

Tre bataljoner

Salangen kirke er stor og rommer flere hundre mennesker. I år har kirken hatt besøk av intet mindre enn tre bataljoner. Tirsdag var det Sanitetsbataljonen. Mandag holdt Panserbataljonen kirkeparade med over 500 soldater. Forrige mandag, hadde Artilleri bataljonen sin kirkeparade.

- Jeg mener det har vært slik i fire år nå. Det starta med Panserbataljonen, ifjor kom det to bataljoner og i år har vi hatt tre bataljoner. I år har vi faktisk passert 1.000 soldater i kirka, sier kirketjener Sissel Fjelstad til Folkebladet.

- Vi synes dette er veldig fint og koselig. Panserbataljonen insatte også en ny prest her i år. Da var det omkring 500 soldater som kom. Det var veldig spesielt, fortsetter hun.

- Dette er vel uvanlig mange i kirka?

- Ja, men under konfirmasjonene kan det nok være like mange i kirka, sier Fjelstad.

Plass til mange

- Vi har også fått tilbakemeldinger fra prestene i forsvaret at vi har en veldig fin og koselig kirke. Men at vi har plass til så mange betyr nok mye i forhold til at de legger det hit. Og vi håper bare at de fortsetter med å komme hit i årene som kommer, sier hun.

Hver bataljon stiller med sin egen bataljonsprest. Medlemmer fra Forsvarets musikkorps Nord-Norge spilte under gudstjenestene.

SOLDATER: I år har Salangen kirke hatt besøk av tre bataljoner. Det betyr at over 1000 soldater har vært i kirka. Det gjør disse dagene til de mest besøkte dagene i året. Foto: Privat