FINNSNES: Det var i juni i år at det ”gikk ei kule varmt” for pubgjesten i 30-årene. I forbindelse med et besøk hos skjenkestedet Arctic Club på Bardufoss gjorde mannen seg skyldig i fire overtredelser, som nå nylig kulminerte i en fengselsstraff på 40 dager.

Det var godt ut på natta at mannen begynte å oppføre seg truende mot flere gjester. Han tilbydde også flere personer narkotika. Da to politibetjenter kom til stedet, nektet mannen å la seg geleide ut. Han gjorde det han kunne for å slippe unna, men lyktes ikke med det. Det den motvillige mannen imidlertid lyktes med, var å plassere ei spyttklyse på buksebenet til den ene betjenten.

Truet med tortur og drap

Underveis var mannen, som var nokså beruset, svært grov i munnbruken. Da saken gikk for Senja tingrett forklarte begge politibetjentene at ”truslene rulle jevnt og trutt utover kvelden”.

- Da politibetjenten var alene med tiltalte ved politibilen sa tiltalte til henne at dersom hun ikke slapp han løs så skulle han finne henne, holde henne fanget, torturere henne over lang tid og påføre henne så mye smerte at hun ikke kunne se det for seg, beskrives det i dommen.

Mannen hadde fra før truet flere andre gjester ved utestedet, blant annet truet han med å true en gjest og hans familie.

Tidligere dømt

Mannen, som ikke er fra Midt-Troms, er i tillegg dømt for å ha brukt hasj. Han er også tidligere straffet for voldsforbrytelser, narkotikaforbrytelser, trusler og vold mot offentlige tjenestemenn.

- Voldshandlingene i den foreliggende sak er ikke spesielt grove, særlig spytting må sies å ligge i nedre sjikt av hva som omfattes. Truslene tiltalte har fremsatt er imidlertid svært grove, konstaterer Senja tingrett i dommen.

Så alvorlige var truslene at retten ikke kunne fravike fra ubetinget fengselsstraff. Som i dette tilfellet ble satt til 40 dager.