SJØVEGAN: Torsdag ble det klart at Salaks AS stiller opp i den vanskelige situasjonen for Millionfisken.

Viktig bidrag

- Vi er jo samfunnsbyggere. Vi ble forespurt om å bidra og bestemte oss for å gjøre det. Det er et artig arrangement, men sjøl går jeg heim når musikken tar av, sier Odd bekkeli.

- Det er greit å bidra når vi har muskler til det. Vi kan ta tapet om noen skulle vinne, sier Odd Bekkeli, eier av Salaks AS.

- Er du sjøl med i konkurransen?

- Nei, jeg har aldri vært med. Jeg er ikke tålmodig nok til å fiske. Jeg holder meg til å gå i skog og mark og gå på elgjakt, svarer Bekkeli.

Med bidraget fra Salaks ligger det nå an til en premie på en halv million kroner for den som tar sjøørreten på riktig vekt.

- Vi er veldig godt fornøyd. Det er jo andre året Salaks AS er med. Vi er heldig og veldig glad for dette bidraget, sier Cato Sørensen, leder av Salangen Næringsforening.

- Vi er veldig glad for bidraget fra Salaks. Det løfter mulighetene for en høy premie. Og vi kommer til å jobbe fremover for å få den enda høyere, sier styreleder for Millionfisken, Tor-Arne Chruickshank.

Chruikshank håper flere tenker på samme måte som Salaks fremover slik at premiepotten kan øke.

- Alle monner drar , sier han.

Styret for Millionfisken har som mål å komme tilbake til en million kroner i premie.

- Ja, vi skal bygge opp et fond fremover der vi har stående penger til premien. Hvor raskt det går avhenger av om noen vinner i årene som kommer, sier Chruickshank.

Samfunnsansvar

Siden ordføreren var tilstede måtte hun få spørsmålet om kommunen vile bidra til å høyne premiepotten.

- Kommunen legger nok ikke penger i denne potten, men ønsker et videre godt samarbeid med Millionfisken, påpeker Prestbakmo.

– Det kommunale næringsfondet har bidratt til arrangementet hvert år. Også for neste år kan de søke. Det er næringsutvalget som fordeler fondet, sier Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp).

- Salaks tar her et stort samfunnsansvar og gir Millionfisken et stort løft, fortsetter hun.

De som kjøper festivalpass og fiskebevis før jul kan få det til redusert pris. Da starter det på 650 kroner, mens prisen gradvis stiger til tusenlappen utover året.