MÅLSELV: 24. november rykket alle nødetater ut til Buktamo veikro i Målselv kommune etter melding om brann. Like etterpå kom beskjeden om at kroa var overtent.

Brannvesenet foretok en kontrollert nedbrenning og få timer senere var kroa kun ruiner. Bensinstasjonen like i nærheten og tre uleiehytter nærliggende kroa ble evakuert. Brannen førte ikke med seg personskader.

I dag, torsdag, har politiet i Målselv avsluttet etterforskningen og samtidig konkludert med at brannen startet som følge av en elektrisk kortslutning tilknyttet flere varmeovner ved arnestedet.

Se video: Buktamo veikro i full fyr

Brannårsak

Kjetil Stenersen ved Målselv lensmannskontor forteller imidlertid til Folkebladet at de ikke er hundre prosent sikker på at brannen startet akkurat der.

- Det er mange mulige brannårsaker, men vi har ikke funnet noen andre som er så konkret som denne. Det kan for eksempel ha stått et stearinlys å brenne, eller brannen kan være påsatt, forteller Stenersen.

- Vi har ingen taktiske opplysninger som sier at brannen ikke startet som følge av en elektrisk kortslutning, understreker han.

- Muse-år

- Tenker dere at det elektriske utstyret var gammelt?

- Det er vanskelig å si. Gammelt utstyr kan være bra, men alt som brukes blir svekket over tid. I tillegg er det muse- år i år. Det kan være en mulighet, svarer Stenersen.

Målselv-politiet har imidlertid også funnet en ledningsbit som bærer preg av konklusjonen politiet har gjort seg.

- Selv om vi har avsluttet etterforskningen, utelukker vi ikke andre brannårsaker helt ennå, sier han

- Vanlig årsak

- Har dere fått inn andre tips?

- Ingen konkrete. Det blir bare med rykter i så måte. Vi har nå avsluttet prosessen, men kommer det inn nye opplysninger kan vi ta saken opp igjen, svarer han.

- Elektrisk svikt. Er det en vanlig brannårsak?

- Ja. Ganske vanlig. I fjor hadde vi mange brannårsaker i januar og februar som følge av kulden og stor belastning på varmeovnene. Går det for eksempel varmgang i ledningene som er varme fra før av, kortslutter de og da kan det raskt begynne å brenne, svarer Stenersen avslutningsvis.