VESTERFJELL: Regionlensmann Arnold Nilsen bekrefter overfor Folkebladet at de bistår Mattilsynet i en aksjon på gården til Svein Johnsen på Vesterfjell torsdag morgen.

Ifølge Nilsen er det snakk om at dyr skal sendes til slakteriet.

- Så langt jeg forstår handler dette om å avhente storfe som er i fjøset og bringe det til slakteri. Dette er Mattilsynet sitt prosjekt og det er en stor jobb for det er snakk om mange dyr, sier lensmannen.

Rolig aksjon

Mattilsynet gikk også til aksjon mot gården i februar i år. Aksjonen ble også omtalt i flere nasjonale medier etter at han ble lagt i bakken av politiet.

Folkebladet har en reporter på stedet og han kan fortelle at politiet er på plass utenfor gården med to uniformerte politibiler, samt to sivile biler.

Politiets innsatsleder, Erik Djupnes, sier til Folkebladet ved 12.15-tiden at aksjonen er over og at den har gått forholdsvis rolig for seg. Han forteller videre at oppdraget gikk ut på å avvikle dyreholdet ved gården.

- Nødvendig

Hild Haug i Mattilsynet bekrefter at de gikk til aksjon torsdag morgen.

- Dette er et husdyrbruk som har vært drifta dårlig svært lenge. Vi har hatt jevnlig oppfølging uten at det har medført bedringer, sier Haug og legger til at det er fattet vedtak om avvikling av drifta og at saken har vært oppe i både tingretten og lagmannsretten.

Hun forteller videre at aksjonen var nødvendig for å ivareta dyrevelferden.

- Bonden hadde en siste frist den 15. oktober uten at noe har skjedd og i dag er det sendt 66 dyr til slakteriet.

Hvorfor ber dere om bistand fra politiet i silke saker?

- Det er fordi bonden hele veien har sagt at han ikke vil ha oss på gården. Dette er helt rutinemessig for at vi skal få gjort jobben vår.

Via et familiemedlem har Folkebladet fått beskjed om at Svein Johnsen ikke vil uttale seg  om saken på nåværende tidspunkt.