FINNSNES: I oktober slo årsmøtet klart og tydelig fast at Lenviklista fortsatt skal eksistere inn i den neste perioden. Og prosessen med å sette sammen ei valgliste er godt i gang.

Listeforslag

– Intensjonen er at vi skal ha snekret sammen et listeforslag i løpet av november, og at nominasjonsmøtet går av stabelen i januar, sier forteller leder Jon Kvistad.

Håpet er å få satt ei litt bredere liste, hvor folk fra hele kommunen er med.

– Lenviklista var i utgangspunktet ei ”innersideliste” for å si det sånn, og uten at det er den hele og fulle sannheten, så er det mange som hevder at lista kun var basert på å berge ungdomsskolen på Silsand. Vi har faktisk engasjert oss ganske kraftig i mange andre saker også, og nå ser vi at vi får veldig mange henvendelser fra hele kommunen, sier Kvistad.

– Det tar vi æra for

– Er dagens kommunestyrerepresentanter i Lenviklista med videre?

– Det er selvfølgelig nominasjonsmøtet som må avgjøre, men vi er ganske så interesserte å være med videre de fleste av oss, sier Kvistad.

– Sett tilbake på denne perioden så langt; hvordan vuderer du den for Lenviklista?

– Jeg tror ikke næringslivet alltid har vært like godt tilgodesett i innkjøpssammenheng i Lenvik tidligere. Nå tror jeg imidlertid vi har fått fine forhold på innkjøpssiden, noe jeg mener Lenviklista kan ta æra for, sier Kvistad.

Stoltest er han imidlertid av å ha bidratt til å få bukt med det han kaller ”den skjulte praksisen”, der ikke alle midler og muligheter fremkom i tidligere i budsjettprosessene.

– For øvrig har Lenviklista etter mitt skjønn bidratt til å synliggjøre at Lenvik kommune ikke bare består av Silsand og Finnsnes, understreker Kvistad.

Håper på minst fire

I den kommende perioden mener Kvistad det er viktig med ei kraftig holdningsendring.

– Med tanke på at det skal dannes en ny kommune, så må Lenvik fremstå som en pålitelig og seriøs samarbeidspartner, ikke minst må man være storhjerta nok til å vise at det ikke bare er på Finnsnes og Silsand at ting skal skje, sier Kvistad.

Han understreker også at fokus må være å levere gode tjenester til innbyggerne i kommunen.

- Viser behovet

– Det må bli slutt på prestisjeprosjekter og prosjekter for egen vinning.

Denne perioden har Lenviklista fire representanter i kommunestyret. Kvistad mener at den gode oppslutninga ved forrige kommunevalg viser behovet for noen som tenker litt annerledes.

– Har du noen magefølelsen i forhold til valget til neste år?

Valg er valg og lotteri er lotteri, men Lenviklista får utrolig mange henvendelser og positive tilbakespill fra folk som sier de vil stemme på oss. Og tro det eller ei, men den som i aller størst grad får hederlig omtale i slike sammenhenger er Gunnar Johnsen – det synes jeg er kjempeartig. Håpet mitt til neste år er at vi i alle fall skal klare å opprettholde de fire plassene vi har i dag, og det tror jeg faktisk vi klarer, smiler Kvistad.