FINNSNES: Det var Lenvik Ap som la frem forslaget til representantskapsmøtet i Troms Ap i helga. Og ifølge Kjetil Johnsen var det full enighet om at fylkesveg 855 mellom Finnsnes og Buktamo bør omklassifiseres til riksvei.

– Argumentet er at vi har 10.000 til 15.000 vogntog på den veien årlig, noe som vil si at det er mer enn et vogntog i timen hvert døgn hele året. Denne strekninga, som vi har døpt til ”sjømatveien”, trenger absolutt fokus fra de nasjonale vegmyndighetene, sier Johnsen.

– Hva tror dere skjer md strekninga om den blir riksvei?

– Vi tror det blir et langt større fokus på raskere oppgradering og bedre vedlikehold.

Lenvik Auf har flere ganger tatt til orde for selvmordssikring av Gisundbrua. Dette var også et tema som ble tatt opp i forbindelse med representantskapsmøtet.

– Dog er det vedtatt et mer generelt punkt om at vi skal jobbe for økt trafikksikkerhet inklisive sikring av bruer. Dette kommer som en følge av det initiativet som Lenvik Auf tok, sier Johnsen.

I tillegg har Lenvik Ap bidratt til forslag som skal sendes videre til landsmøtet i 2015.

– Vi har foreslått full momsrefusjon til idretten. Refusjonen vedtas fra år til pr, men vi må ha større forutsigbarhet innen anleggsutbygging innen idretten, poengterer Johnsen.

Et annet moment som vil bli tatt opp på Aps landsmøte til neste år, etter innspill fra Lenvik Ap, er problematikken vedrørende ressurskrevende brukere.

– Vi spiller inn til landsmøtet at vi ønsker stort fokus på ressurskrevende brukere, og da spesielt innenfor helse. Det er veldig uforutsigbart fra år til år, og derfor mener vi at man fra regjeringshold sørger for å kompensere til kommunene. Hvis dette blir vedtatt, så er det noe som kommer alle kommuner til gode, sier Johnsen.

I helga ble det også klart at Arne Bergland fra Lenvik Ap er valgt inn på 6. plass på Troms Aps fylkestingsliste. Det vil si at Bergland så og si er sikret en plass i fylkestinget den neste perioden.