SILSAND: Den nyetablerte Ariens-butikken på Silsand, i de samme lokalene som Best-stasjonen, har allerede solgt sju snøfresere. Og det til tross for at snøen stort sett har vært fraværende så langt i vinter.

Det synes Kjell Rydning er storartet.

– Det er slettes ikke verst når det bare har vært litegranne snø. Sånn sett har vi hatt en ”flying start”, smiler Rydning.

Det er nemlig bare to måneder siden han startet opp maskinforretninga på Silsand.

– Hvorfor startet dere opp denne?

– Dette er et lokale vi egentlig har leid i alle år, så dette er egentlig et grep for å videreutvikle oss, sier Rydning.

Maskinforretninga har både sommer- og vinterprodukter på ”repertoaret”, samt motorsager, vedkløyvere, sagutstyr, klær og verneutstyr. Reperasjon på småmaskiner er også noe som tilbys.

Trives ”på enden”

– Hvordan er konkurransesituasjonen på dette segmentet?

– Konkurranse er det i alt - helt klart, men det som er vår fordel er at vi har knyttet oss til et svært anerlkjent merke. Det mener jeg gir oss et konkurransefortrinn, sier Rydning.

Han ser heller ikke mørkt på det å drive forretning helt sør på Silsand - godt unna sentrum.

– Vi er helt i enden av Silsand, og det er jo dette som har vært utfordringa vår i alle år. Men man lærer seg å jobbe i et marked, og blir vant til at ingenting faller ned i fingrene - det er et fortrinn det også, smiler Rydning.

Lettvint innkjøring

– Har folk fått med seg nyetableringa?

– Ja, folk er oppmerksomme, men det er nok ikke alle som har fått det med seg. Men så er det jo ikke alle som ferdes på Silsand heller, påpeker Rydning.

Han er for øvrig ikke i tvil om at det er en del folk som setter pris at Best-stasjonen, verkstedet og nå også Ariens-butikken er lokalisert utafor sentrum.

– Dessuten får vi høre at folk synes at vi har en lettvint innkjøring, smiler Rydning.

Han satser også på å ha en velfylt maskinforretning, slik at kundene skal ha litt å velge mellom.

– Jeg tror egentlig ikke at det er mange som gjør det på den måten og fyller butikken slik vi har gjort. Jeg tror faktisk at vi har så mye som 90 prosent av linja til vår hovedleverandør på plass.