SJØVEGAN: Daglig leder, Lars Utstøl for Studiesenteret.no på Sjøvegan lite til overs for hvordan politikerne har taklet saken.

Blir svekket

- Ja, mitt budskap i denne saken er at det er et stort svik fra Høyre og de andre ansvarlige politiske partiene. Og jeg kan ikke skjønne at de ikke engang fikk på plass en overgangsordning. Også dette er et stort svik og brutalt når vi har fått støtte over flere år. Alle må forstå at en omstilling i en så stor organisasjon er problematisk, sier Utstøl.

- Men samtidig var vi forberedt på dette utfallet. Vi skal klare oss videre, men dette betyr at vi ikke kan prioritere slik vi hadde ønsket fremover og at vi må jobbe steinhardt.Det er ikke kroken på døra, men det svekker oss, fortsetter han.

- Er senteret en trussel for det etablerte utdanningsmiljøet?

- Jeg reagerer på at Høyre ikke har brukt noen faglige argumenter i saken. De har hatt en annen agenda, og de vil ikke stå frem med den. Jeg oppfatter det slik at de har hatt den hensikten å bremse oss. Derfor er det brutalt. Jeg mener også det er demokratisk problematisk at en så brutalt kapper henda av folk uten begrunnelser, svarer han.

Forbanna ordfører

Også ordføreren reagerer skarpt på nyheten om at Studiesenteret.no står uten statstøtte. Sigrun Wiggen Prestbakmo (Sp) mobiliserte alle senterets medlemskommuner i kampen for statlig støtte til bedriften.

- Jeg er dessverre ikke overrasket. Det har heller ikke vært den store innsatsen fra Troms-benken i denne saken. Men for meg er dette utrolig bakstreversk. Det er snakk om å støtte et utrolig stort og viktig nettverk med over 100 medlemskommuner. Da blir det betenkelig at Studiesenteret på Finnsnes får støtte som ikke er i nærheten av Studiesenteret.no i størrelse, sier Wiggen Prestbakmo (Sp).

- Jeg synes også dette er merkelig med tanke på denne regjeringens profil i forhold til å satse på kompetanseheving. Jeg er rett og slett forbanna over denne saken, avslutter Wiggen Prestbakmo.

Det hjalp lite at både Senterpartiet og Arbeiderpartiet hadde statstøtte til senteret på Sjøvegan i sitt forslag til statsbudsjett.