FINNSNES: Fylkesråd for utdanning i Troms, Roar Sollied (V), forteller i så måte at det nå har vært kjempet ei lang stund for å få til nettopp dette.

- Jeg er godt fornøyd at vi har fått gjennomslag for en finansiering som berger Studiesenteret Finnsnes. Desentralisert profesjonsutdanning og videreutdanning har vært en suksess i over 20 år, og man når etablerte voksne som ellers ikke hadde tatt slik utdanning av praktiske grunner, sier han.

Studiesenteret nå får en bevilgning på 5.7 millioner kroner.

Studiesenteret skal imidlertid legges under Universitetet i Tromsø, noe Fylkesråd Sollied tror byr på fordeler.

- De skal nå "holde liv" campusen på Finnsnes og jeg ønsker at de tar et sammenhengende ansvar for studiestrukturen som har vist seg å være så positiv for regionen, sier han.

Ifølge han tilsier ikke bevilgningen i seg selv at det foreligger noen begrensninger for å drive Studiesenteret som før.

- Dette kan heller være med å styrke tilbudet i og med at universitetet får eierskap og mer ansvar, tenker han.

- Studiesenteret.no utelukkes

Stortingsrepresentant for KrF, Hans Fredrik Grøvan, har hatt Studiesentret Finnsnes som en hjertesak i budsjettforhandlingene.

- Dette har vært en sak vi har kjempa for både sentralt og lokalt. Vi la Studiesenteret Finnsnes inn i vårt alternative statsbudsjett og vi har forhandlet for å få det realisert. Derfor er vi veldig glade for at vi får lagt inn nærmere seks millioner, sier han.

- Selv om Studiesenteret er lagt inn under Universitetet i Tromsø, er de øremerket Studiesenteret, påpeker han.

Han forteller likeså at Studiesenteret.no ikke ble prioritert i denne forhandlingsprosessen.

- En gladnyhet

Daglig leder for Studiesenteret Finnsnes, Vidar Gunnberg, roser alle som har vært med i kampen for å få beholde tilbudet.

- Dette er kjempebra - en viktig gladnyhet. Jeg er utrolig glad og stolt. Dette er en gledens dag for hele regionen, sier han.

Arnfinn Andersen som er styreleder for Studiesenteret er intet mindre enn kjempelettet.

- Selvfølgelig er jeg veldig glad. Jeg vil gjerne rette en takk til alle de som har kjempet for å få dette til. Jeg oppfatter det dithen at det har vært en bred politisk og folkelig enighet om å bevare tilbudet, forteller han.

- Tankene går til dem

I så måte er han ikke veldig overrasket over at Studiesenteret Finnsnes legges under Universitetet i Tromsø.

- Man er nå sikret for fremtiden, og det er viktig at Studiesenteret og Midt-Troms kommer på kartet for høyere utdanning, sier han.

- Hva tenker du om at Studiesenteret.no utelukkes?

- Jeg synes det er synd. Jeg vet at de ønsket bevilgning ett år til før de skulle rive seg løs og stå på egne ben. Derfor går tankene mine til dem i dag, selv om jeg er veldig stolt for hva vi har oppnådd, svarer han.

Folkebladet har fredag formiddag ikke lyktes å komme i kontakt med Lars Utstøl ved Studiesenteret.no

Daglig leder ved Studiesenteret, Vidar Gunnberg, er glad for at Studiesenteret består. Foto: Maria Holm Simonsen
Fylkesråd for utdanning, Roar Sollied (V). Foto: Rune Ottarsen