SENJAHOPEN: Blant annet for å sikre jevnere tilgang på råstoff etablerer Nergård AS seg i Kjøllefjord i Finnmark.

Ny sjømatbedrift

Hovedsaklig skal det satses på hvitfisk, men det vurderes også å ta i mot kongekrabbe ved anlegget. Nergård AS har inngått en intensjonsavtale der også Lebesby kommune er med. Det skal legges til rette for en ny sjømatbedrift på det nye industriområdet i Kjøllefjord indre havn. Kommunen/lokalt eiendomsselskap skal bygge og eie industribygg som leies ut til et selskap eid av Polar Seafood Norway AS/Nergård AS. Partene vil i samarbeid med øvrig næringsliv i kommunen bidra til å styrke Kjøllefjord som en attraktiv havn for hjemmeflåte og fremmedflåte om å levere fangstene fremover.

- I samarbeid med Polar Seafood Berlevåg AS ser vi på mulighetene i Kjøllefjord, men det er ikke hundre prosent sikkert enda, sier konsernsjef Tommy Torvanger til Folkebladet.

Økt tilgang

Polar Seafood er en av de ledende produsenter av sjømat fra havområdene rundt Grønland og arktiske farvann med hovedvekt på frosne reker. - Vi vurderer et anlegg der vi kjøper og pakker fersk fisk, i hovedsak hvitfisk. Men dette er på planleggingsstadiet, så det er lite konkret å si så tidlig, fortsetter Torvanger.

- Hva er bakgrunnen for at dere satser i Finnmark?

- Det er for å få tilgang på råstoff når sesongen er over på Senja og i resten av Troms. I Øst-Finnmark er det bedre tilgang på fisk etter mai og utover, forklarer han.

- Men kan dette styrke virksomheten på Senja også?

- Gjennom det samarbeidet vi har hatt med Polar Seafood har vi kjøpt en del fisk fra Finnmark. Det er positivt for Senja. Og fremover kan det bli slik at det går noe råstoff også den veien. Vi håper på det, sier Torvanger.

Mange arbeidsplasser

- Er det snakk om store investeringer?

- Siden det er under planlegging er det vanskelig å svare på, men det er nok ikke snakk om de store investeringene, svarer han.

- Når kan dere være igang i Kjøllefjord?

- I følge planen vi har skal vi være i gang til 2016. Og det er snakk om omkring 20 arbeidsplasser. Det er et viktig tilskudd for Kjøllefjord. Vi har også blitt mottatt på en veldig positiv måte fra kommunen og andre. Vi føler oss ønska i Kjøllefjord. Det er flott, sier Torvanger.