FINNSNES: Lørdag 22. november kommer nemlig lørdagsuniversitetet til Finnsnes. I den anledning holder samfunnsgeograf Ingrid M. Kielland fra UIT Norges Arktiske universitet et foredrag om OL-prosessen i Tromsø. Blant annet vil det handle om fortellingene om Tromsø og Nord-Norge, og hvordan disse ble brukt av både tilhengerne og motstanderne av Tromsøs OL-søknad.

Daglig leder for Studiesenteret Finnsnes, Vidar Gunnberg, gleder seg.

– Jeg har ikke hørt foredraget selv, men jeg tror vi nå får anledning til å vite litt om bakteppet - om hvorfor det gikk som det gikk. Det er et spennende tema, og så har vi jo mange folk fra regionen som var veldig engasjert i denne OL-prosessen, sier Gunnberg.

Formell avtale

Arrangementet er gratis og finner sted i auditoriet i Kunnskapsparken.

En gang tidligere har det vært arrangert lørdagsuniversitet på Finnsnes. Nå - etter et initiativ fra Midt-Troms regionråd - har Studiesenteret og Universitetet i Tromsø fått på plass en formell avtale om lørdagsuniversitetet. Nærmere bestemt er målsetninga at univesitetet fysisk sender foredragsholdere til Finnsnes seks ganger i året for å sette søkelyset på forskjellige temaer.

Fornøyd

– Jeg er fornøyd med at vi har klart å få til det her, men det er klart at vi nå er avhengige av respons fra hele regionen, understreker Gunnberg.

Gunnberg anslår at foredraget om OL-prosessen vil ta rundt 40 minutter. I etterkant vil det være mulig å både bidra med kommentarer og til å stille spørsmål.

– Kan det bli debatt og temperatur i salen?

– Det spørs jo hvem som er der, og om de som sitter i salgen er veldig uenige i foredragsholderens beskrivelser. Nå regner jeg med at hun har studert temaet, og er åpen og ærlig om sine meninger, sier Gunnberg.

Neste gang lørdagsuniversitetet kommer til Finnsnes er 14. februar. Da tar Hans Ketil Normann opp temaet demens.

– Vi har også sendt ei ønskeliste om at vi ønsker temaer om sjømat, helse og nyheter innen matsikkerhet til lørdagsuniversitetet, opplyser Gunnberg.

(Folkebladet)