TORSKEN: Mattilsynet melder torsdag om at det er mistanke om ILA (infeksiøs lakseanemi) hos Wilsgård Fiskeoppdrett AS i Torskenfjorden på Senja.

Også Nor Seafood er samlokalisert ved den samme lokaliteten.

– Alle som ferdes på havet i området må vise nødvendig aktsomhet slik at sprdning av sykdom unngås, skriver Mattilsynet på sine nettsider.

Mattilsynet ble varslet av oppdretter 11. november, på bakgrunn av blant annet forøket dødelighet i en merd.

– Veterinærinstituttet har 13.11.2014 orientert om positive laboratoriefunn for ILA i prøver tatt ut av virksomhetens fiskehelsetjeneste. Mattilsynet forbereder tilsyn og prøvetaking ved lokaliteten for verifisering av ILA-diagnose, påpeker Mattilsynet.

– For å forhindre smittespredning er lokaliteten pålagt restriksjoner blant annet med forbud mot flytting av fisk uten særskilt tillatelse, opplyser fungerende distriktssjef Margareth Bergesen ved distriktskontoret for Midt-Troms.

Restriksjonene gjelder også for lokalitetene Husvika og Sylsnes i samme fjord. Dette på grunn av korte avstander og driftsmessige forhold, påpeker mattilsynet.

ILA-viruset kan føre til sykdom hos laks, men har ingen betydning for folkehelsen.

– Kontrollområde for å forebygge, begrense og bekjempe ILA vil innen kort tid bli etablert rundt lokaliteten, skriver mattilsynet på sine nettsider.

Det lyktes ikke Folkebladet å komme i kontakt med Fredd Wilsgård torsdag kveld.