MOEN: Det så en stund ut til at et positivt vedtak om å starte utredningen av et nytt sykehjem, i tilknyting til demenshjemmet Målselvtunet på Andslimoen, skulle bli en ren formalitet. Ap og Edgar Andersen, den tidligere Frp-politikeren som nå opptrer som uavhengig, var for, men Rolf Austgard (V) og Bengt Magne Luneng (Sp) hadde den ukontrollerte økonomiske karusellen ved Bardufoss ungdomsskole litt for friskt i minnet til å bare gi sin tilsluting umiddelbart.

Politikerne har tidligere vedtatt å bygge ut Målselvtunet med åtte demensplasser og åtte kortidsplasser, men i sakaframlegget pekes det på at det beste alternativet vil være å bygge alt i ett. Et nytt sykehjem som erstatning for et forfallent og upraktisk Målselv syke- og aldershjem på Moen, og en utbygging av Målselvtunet.

Diskusjon

I framlegget pekes det på at det nye sykehjemmet skal ha 48 plasser, dimensjonert for den bemanningsmessige- og økonomiske situasjonen Målselv har i dag.

Bengt Magne Luneng hengte seg opp i antall plasser og Rolf Austgard ville ha med en separat utredning av Målselvtunet i vedtaket. Begge var også svært opptatt av alt som ikke var med i den grove kostnadsskissen på 87, 9 millioner kroner for det nye sykehjemmet.

Det utløste en lang diskusjon om hvor den økonomiske bomben eventuelt ligger begravet, og hvor stort behovet for sykehjemsplasser i Målselv vil være i framtiden.

Svarene var det ingen som hadde. Ikke før en utredning faktisk er gjennomført. Det eneste politikerne vet er at antall eldre vil øke.

Enstemmig

– Jeg vil gjøre oppmerksom på at dette ikke gir flere døgnbemannede institusjonsplasser i kommunen. Jeg tror nok behovet er større enn det som ligger her. I tillegg er det mange ting i denne utredningen vi ikke har svar på, og en utbygging med 8x8 på Målselvtunet er fortsatt et alternativ, og bør komme før et prosjekt som er i forprosjektsfasen og langt unna et ferdig prosjekt, mente Austgard.

Forslaget fikk kun hans egen stemme, og selv om både han og Luneng hadde flere spørsmål enn det dem følte dem fikk svar på, så endte det med et enstemmig vedtak. Det betyr at politikerne sa ja til en utredning som kanskje ender med et nytt sykehjem på Andslimoen.