FINNSNES: Næringssjef i Lenvik, Irene Lange Nordahl, forteller at det er i forbindelse med rullering av næringsplanen at ulike næringsaktører i Lenvik oppfordres til å komme med innspill.

Dette skal skje gjennom tre regionale møter som arrangeres i samarbeid med grendeutvalget og næringsorganisasjoner.

- Vi håper selvsagt at flest mulige aktører vil benytte seg av muligheten til å gi sine innspill til næringsplanen, sier Nordahl.

- Legge til rette

Sammen med henne skal også Ordfører Geir-Inge Sivertsen lede møtene. Grunnstammen for næringsplanen skal her presenteres.

- Det skjer svært mye positivt innen næringsutvikling, og vi er opptatte av å legge til rette for videre utvikling, presiserer Nordahl og trekker fram den store satsingen som skjer innenfor fiskeri- og havbruk og hva slags muligheter dette gir.

- Dette gjelder også for leverandørnæringene til sjømatnæringa. Derfor er det naturlig å starte våre møter på Nord-Senja, sier hun.

- Industripark

For å understreke sammenhengen mellom kompetanse og næringsutvikling har de valgt å legge det første møtet til Senja videregående skole avdeling Gibostad.

- Jeg vil også trekke fram den store nasjonale satsingen hos Finnfjord AS og deres initiativ til spennende prosjekter, forteller hun.

- Vi har derfor planlagt et stort utbyggingsprosjekt på havne- og næringsområdet.

Målet er ifølge henne å få etablert en industripark i Finnfjord.

Finnsnes som handelssenter, satsing på reiseliv, kulturnæringer, landbruk og industri knyttet til landbruk, er andre viktige områder som vil bli vektlagt i planen.

Kommunens rolle

Samarbeid mellom skole og næringsliv, rekruttering, kompetanse – videregående opplæring og høyre utdanning i regi av studiesenteret/Kunnskapsparken vil også bli debattert.

- Vi vil særlig legge vekt på kommunens rolle som tilrettelegger og ansvarlig for planlegging. Inkludert sjøareal, utbygging av infrastruktur, kaier, bredbånd, vann og avløp, sier hun avslutningsvis.