FINNSNES: – Kunnskapsparken skal inneholde mange ting, men hvis den ikke inneholder et eneste element om kunnskap, har man bommet totalt, mener han.

Da statsbudsjettet ble lagt fram tidligere denne måneden var Studiesentrene på Finnsnes og Sjøvegan  fratatt den økonomiske støtta og var planlagt avviklet fra og med januar 2015.

Kristelig folkeparti foreslår nå i sitt alternative statsbudsjett at Studiesenteret Finnsnes skal sikres med videre drift.

- Vi vil nå presse de tre samarbeidspartiene til å bevilge 5.7 millioner kroner for driften neste år, presiserer partileder i Lenvik Per-Inge Søreng.

- En suksess

Arbeidet med Studiesenteret spenner seg tilbake til 90-tallet da desentralisert sykepleierutdanning i Midt-Troms ble etablert med Krf i bresjen.  Senere ble dette også lagt inn i statsbudsjettene.

- Vi har derfor et særlig ansvar for at det finnes gode ordninger for dette tilbudet framover. Lokalt er vi svært glade for at Krfs stortingsgruppe går inn for å videreføre tilskuddet for dette, medgir Søreng.

Til Folkebladet presiserer også Krfs stortingsrepresentant Hans Fr. Grøvan at Studiesenteret Finnsnes fyller en viktig oppgave for å sikre kompetanseheving i regionen.

- Tiltaket har vært en suksess som sikrer arbeids- og næringsliv i regionen tilgang på viktig personell. Det er derfor svært skuffende at regjeringen velger å foreslå nedleggelse av et så oppegående høgskolesenter som bidrar med verdifull kompetanse til regionens kompejetanseintensive virksomheter innen offentlig og privat sektor, sier han.

Les også: Slag i ansiktet

- Blir sjokkert

Krf-leder Søreng blir sjokkert hvis ikke alle de gode kreftene som den siste tiden har jobbet for å opprettholde tilbudet ikke fører til et positivt utfall.

- Tror du det går?

- Ja. Det gjør jeg absolutt, men helt hundre prosent sikker kan man aldri være før presidentens klubbe har falt i stortinget. Jeg er uansett veldig optimistisk til framtidas bilde av Studiesenteret, påpeker han.

- Hvis det ikke går, hva tenker du da?

– Da blir jeg rett og slett veldig sjokkert og et 20 år langt arbeid er nærmest bortkastet, svarer han.

Likeså tenker Søreng at bevilgningen til Studiesenteret ikke utgjør en særskilt stor del av det store økonomiske bildet på landsbasis.

Les også: Klar til kamp

- Stor ære til Krf

Lenvik-ordfører Geir-Inge Sivertsen (H) applauderer Krfs arbeid for å bevare Stusiesenteret.

- Dette er jeg veldig glad for og fornøyd med. Jeg er ikke overrasket siden Krf har hatt en sentral og viktig finger med i spillet siden tidlig på 90-tallet, påpeker han.

I så måte er det ifølge Sivertsen også viktig å presisere at man ikke må ta gledene på forskudd, riktig ennå.

- Selv om jeg er ganske sikker på at vi skal få dette til, er det viktig å respektere de prosessene som skal gå sin gang før et endelig resultat kommer fram, sier han og presiserer:

– Krf har uten tvil en stor ære for at man har hatt, har og trolig får et slikt tilbud i tiden framover.

Krf får av ordfører Sivertsen en stor klapp på skuldra for arbeidet som er gjort for Studiesenteret siden 90-tallet. Foto: Maria Holm Simonsen