FINNSNES: For å klare å komme i økonomisk balanse, har styret i Troms fylkestrafikk onsdag kveld vedtatt å kutte i rutenettet i Troms.

Over fem millioner

Blant annet blir flere bussavganger mellom Sørreisa og Finnsnes, Finnsnes og Buktamoen og flere bussavganger på Senja berørt av rutekuttene.

Rutejusteringene skal ifølge en pressemelding fra Troms fylkestrafikk gi 5,6 millioner kroner i besparelser.

- Av opprinnelig 158 forslag til rutejusteringer, har styret i Troms fylkestrafikk i dag vedtatt at 117 gjennomføres, heter det i pressemeldingen.

I det opprinnelige høringsforslaget var det lagt opp til 158 rutejusteringer, som samlet ville gi en årlig besparelse på 12 millioner kroner.

- Synd

- Det er selvsagt synd at reduksjonen i tilbudet i hovedsak rammer distriktene. Men vi må jo ta inn over oss at vi ikke kan ha busser kjørende nesten tomme når vi blir bedt om å øke inntektene i foretaket. Da må vi sørge for å øke tilbudet der det er etterspørsel etter kollektivtrafikk, og spesielt sentralt i Tromsø, sier Løvseth.

Forslaget har vært på høring til kommunene, regionrådene i Troms, og til våre operatører. I tillegg ble alle kollektivbrukere i Troms invitert til å komme med innspill og synspunkter via vår hjemmeside, Twitter og Facebook. Totalt kom det inn 50 innspill etter høringsrunden.

For lite

I gjennomsnitt betaler hver busspassasjer litt over halvparten av det en bussbillett egentlig koster. Busstrafikken i Troms kostet i fjor 424 millioner og Troms fylkestrafikk tok inn omlag 231 millioner i billettinntekter.