FINNSNES: 20-åringen erkjente de faktiske forholdene da saken var oppe i Senja tingrett tidligere denne måneden.

Ifølge dommen var det i sommer at mannen la seg i samme seng som en kvinnelig medsoldat og befølte henne.

I rettens vurdering kommer det fram at 20-åringen og fornærmede avtjente verneplikt sammen og at de bodde sammen på et seksmannsrom. Den aktuelle kvelden var mannen ute på en fest sammen med flere medsoldater mens fornærmede ikke var med ut.

20-åringen har forklart at de var innom tre forskjellige utesteder og at han drakk flere halvlitere med øl. Etter hvert ble han ifølge dommen så full at han ble kastet ut at det siste utestedet han var innom.

Senere valgte han å dra tilbake til kasernen og da 20-åringen kom inn på rommet oppdaget han fornærmede liggende i sengen. Ifølge dommen valgte 20-åringen å legge seg i samme seng som den kvinnelige medsoldaten. Fornærmede forklarte i retten at hun "frøs til" og lot som at hun sov da mennen la seg ved siden av henne og begynte å beføle henne.

I straffeutmålingen viser retten til en dom fra Hålogaland lagmannsrett der det vises til at allmennpreventive hensyn gjør seg sterkt gjeldende ved seksuelle lovbrudd mot kvinner i Forsvaret.

Mannen ble i Senja tingrett dømt til fengsel i 21 dager som gjøres betinget med en prøvetid på to år. I tillegg er han ilagt en bot på 10.000 kroner.

(Folkebladet)