FINNSNES: - Nordnorsk økonomi skjermes fra oppbremsingen nasjonalt av flere sterke eksporteringer i landsdelen: en oljenæring i tidlig vekstfase, store investeringer i infrastruktur og en stabiliserende offentlig sektor, forteller konsernsjef Jan-Frode Janson i Sparebanken Nord-Norge i ei pressemelding.

Ifølge han styrker de gode resultatene det nordnorske finanskonsernets soliditet i en tid hvor investeringssvikt innenfor petroleum og bolig bremser veksten i landet.

- Vår vurdering er at Nord-Norge har en robust posisjon, med bedre vekstmuligheter enn landet forøvrig, forteller Janson og påpeker at det gjør at de er i stand til å følge veksten i nord videre.

- Fokus på nordnorsk økonomi

Resultatet preges av høy vekst, solid bankdrift og høye inntekter fra eierskapet i Sparebanken-gruppen.

Per tredje kvartal leverer de en egenkapitalavkastning etter skatt på 15.9 prosent mot 12.9 på samme tid i fjor.

Sparebanken Nord-Norge vil de neste ukene sette fokus på utvikling i nordnorsk økonomi.

- Betydning for norsk økonomi

En ny mulighetsidé for landsdelen vil bli presentert 10. november når Sparebanken sammen med LO og NHO inviterer til Agenda Nord-Norge. En ny arena som samler politikere, byråkrater, akademia og næringslivet.

- En av hovedkonklusjonene i denne studien er at vekstmulighetene i nord vil kunne ha en avgjørende betydning for utviklingen i norsk økonomi. Samtidig gjør det globale markedet at næringslivet må prestere i verdensklasse, sier Janson avslutningsvis.