SENJAHOPEN: For vel ett år siden - i mai 2013 - trådde Arne Bergland inn i pensjonistenes rekker. Nå tar han en visitt tilbake i arbeidslivet igjen. Nærmere bestemt som vikarrektor ved Berg skole i Senjahopen.

Det bekrefter levekårssjef i Berg kommune, Jorid Meyer, til Folkebladet.

– Bergland ble forespurt om å trå inn i stillinga inntil videre, omså ut skoleåret, og det sa han ja til, sier Meyer.

Bergland starter i jobben i midten av november. Årsaken til at han er hentet inn i stillinga, er at rektorsituasjonen ved Berg skole er uavklart.

– Men ledelse av skolen må vi ha, og i den anledning spurte vi om navn på pensjonister som kunne være aktuelle, forteller Meyer.

Bergland, som har atskillige år i skoleverket på merittlista, ble en gylden kandidat i så måte.

– Ja, jeg vil påstå at han har en veldig godt forankret erfaing og kompetanse, sier Meyer.

Frisk og rask

Bergland sjøl ser frem til å ta fatt på nyjobben.

– Ja, jeg synes bare det er kjempetrivelig å bli spurt om å være behjelpelig i en situasjon der det har vist seg vanskelig å få tak i en rektor så langt ut i skoleåret. Men før jeg trer inn i stillinga skal jeg ha 14 dager i syden, smiler Bergland.

Selv om han er positivt innstilt på jobben, så legger han ikke skjul på at forespørselen fra Berg kommune kom som en overraskelse.

– Når man er pensjonert, så er man innstilt på at man er ferdig med arbeidslivet. Når det er sagt så føler jeg meg både frisk, oppegående og i god form. På mange måter har jeg en restarbeidsevne som godt kan utnyttes, sier Bergland.

God kjennskap

Arne Bergland har vært ordfører i Lenvik kommune i 14 år. Før han pensjonerte seg i fjor satt han imidlertid i stillinga som kommunalsjef med ansvar for grunnskolene i Lenvik kommune.

– Så det er ikke akkurat ”nytt farvann” du trår inn i nå?

– Nei, på ingen måte. Jeg har vært lærer, inspektør, rektor, rådgiver og satt sist som kommunalsjef, så jeg tror jeg tørr påstå at jeg kjenner skoleverket rimelig bra, sier Bergland.

Han tror heller ikke det blir noen stor utfordring å ”bytte” kommune fra Lenvik til Berg.

– Neida, jeg kjenner folk i Berg som både oppegående og samarbeidsvillige. Det blir nok ikke noe problem.

– Er det noen pensjonistsysler du nå må legge midlertidig på hylla?

– Jeg er blitt bestefar i løpet av de siste månedene, og var egentlig innstilt på mer bestefartid, men det nå gå bra å få til begge deler, smiler Bergland.

Det var i høst hentet inn en annen vikarrektor til Berg skole. Vedkommende er imidlertid blitt sykmeldt.

SKOLE: Rektorsituasjonen ved Berg skole er uavklart. Foto: Reidar Ingebrigtsen