FINNSNES: – Noen sminket versjon blir det ikke, lover Frank Berntzen.

Han snakker om boken om puben og utestedet Otto's på Finnsnes, som lanseres på dagen nøyaktig 25 år siden det ble åpnet - 28. oktober. Boken ”25 år i brun tjeneste” lanseres også bare tre dager før dørene til Otto's stenger for godt.

– Ideen til boken kom i fjor høst i forbindelse med at jeg begynte å tenke på at 25-årsjubileet måtte markeres ordentlig. Jeg begynte å samle sammen alt av avisutklipp jeg har samlet opp gjennom årene, forteller Berntzen.

Ronny Trælvik er forfatteren bak boka.

Mye turbulens

I boka får man presentert en gjennomgang av alt det Otto's og Berntzen har gått gjennom i løpet av de 25 årene. Mye moro, og mye turbulens.

– Egentlig hadde jeg tenkt at boka nesten kunne være ei minnebok for gamle ansatte som har lyst til å kjike og flire litt, men det er kanskje en historie som også flere folk er nysgjerrige på, sier Berntzen.

Kapitlene i ”25 år i brun tjeneste” følger årene i kronologisk rekkefølge. Fra tanken om en pub på Finnsnes ble sådd i 1988 og til slutten.

Ingen Sandberg

Selv om han lover en usminket versjon av virkeligheten, så understreker Berntzen at ingen trenger å frykte å bli uthengt i boka. Den er nemlig hundre prosent fri for personkarakteristikker.

– Det kunne jo kanskje vært et godt salgstriks, men nei, det er ikke noen Sandberg-stil i denne boka. Jeg har ikke behov for det, sier Berntzen.

På lanseringsfesten, som selvfølgelig finner sted på Otto's, blir det både mat og musikk - og selvfølgelig opplesing av utdrag fra boka. Noe forfatter Trælvik skal ta seg av.

BRUN TJENESTE: Boka om Otto's. Foto: Bokomslag