BARDUFOSS: Sist fredag presenterte Coop sine planer for Bardufoss. Samtidig la den største gårdeieren i sentrum, Knut Wilhelmsen, fram planer han har fått utarbeidet for en forskjønning og modernisering av Bardufoss sentrum. Planer som koste fire-fem millioner kroner. Skal Wilhelmsens planer og innspill til forskjønning realiseres må noen betale for det. Spørsmålet er hvem.

– Nei, det vet ikke jeg. Jeg har bare forsøkt å få fram denne saken. Dette er et grunnlag for hva som kan gjøres i Bardufoss sentrum, men det kan sikkert gjøres på andre måter også, sier Wilhelmsen, som er nyvalgt leder av Målselv næringsforening ”Mulighet for Målselv”.

Han sier næringsforeningen ikke har drøftet saken ennå.

– Dette er helt nytt for alle næringsaktørene, og dette er noe vi må drøfte. Vi må jo også bli enige om at det er disse tingene som skal gjøres. Jeg synes det er et godt alternativ, men det kan sikkert gjøres på andre måter, sier Wilhelmsen.

Kommunen på banen

Wilhelmsen sier det ikke direkte, men lar det skinne igjennom at her må også Målselv kommune åpne pengeboka.

– Mye av områdene i sentrum er kommunal eiendom. Vi gårdeiere skal primært ordne egne bygg. Så vidt jeg vet har Bardu kommune brukt mye penger i sentrum, og i Tromsø, der jeg bor, er det kommunen som bekoster sine områder, sier Wilhelmsen.

Men en ting er Wilhelmsen klar på; skal Andselv bli kommunesentrum og møteplass som stedsutviklingsprosjektet Målselv kommune har gjennomført konkluderer med, må bilene bort. Enten til andre siden av Andselva på innfartsveien til sentrum, eller, hvis den tid kommer, inn i parkeringshuset Coop planlegger.

– Skal man ha et moderne sentrum og et torg, så går det ikke an å lage noen ting hvis bilene fortsatt skal parkere i sentrum. Det må tas stilling til om man ønsker parkering eller et sentrum med handelsvirksomhet. Jeg for min del går mye lenger fra parkeringen og til mitt arbeidssted i Tromsø enn jeg ville gjort fra andre siden av elva på Bardufoss. Og det er ikke noe problem, sier Wilhelmsen.