FINNSNES: I et felles skriv sendt ut til representanter i Profilgruppa og Tromsbenken, fremkommer det etter nøye overveielse at de har besluttet å avlyse møtet i slutten av oktober.

- En rekke omstendigheter har ført til at vi denne dagen ikke vil klare å kunne få den nødvendige bredden i diskusjonene rundt Solberg-regjeringens forslag til statsbudsjett, heter det i brevet.

Ringvirkninger i Troms

Årets budsjettforslag er ifølge Profilgruppa et særlig spennende område. Nettopp fordi en ny regjering med nye ambisjoner om å endre retning og arbeidstempo på flere sentrale politiske områder er i fokus.

Det siktes blant annet til infrastruktur/samferdsel, kommunestruktur, utdanning/forskning og skattepolitikk.

Profilgruppa vil derfor i den videre programplanlegginga forsøke å rette fokus på hvilke muligheter og utfordringer regjeringens politikk vil kunne utløse for kommuner, forsvaret, øvrige virksomheter og næringslivet for regionen Troms.

- Svært sjeldent

Ifølge dem selv er det heldigvis svært sjeldent at annonserte profilmøter blir avlyst.

- Vi vil gjerne beklage at det endte slik denne gangen, både til de av våre stortingsrepresentanter som hadde satt av tid til å møte oss, og til bedrifter og virksomheter i Profilgruppa som hadde rydda tid i kalenderen og stokka om på sitt program, presiseres det.

Avslutningsvis lover Profilgruppa å komme sterkere tilbake med sammet tema under lupen.