SJØVEGAN: Ingeniør Katrine Nordgård i Salangen kommune «luftet» grunnlaget for det videre arbeidet med kystplanen for kommunestyret mandag.

Nordgård sier at den planlagte framdriften for Kystplan Midt- og Sør-Troms er at plankart, planbestemmelser og planbeskrivelse sendes ut på høring og offentlig ettersyn i seks uker i løpet av vinteren 2014. Ferdig plan skal være klar for vedtak i det enkelte kommunestyre våren 2015.

– Ut fra vedtaket så er signalet at politikerne er ganske enige i det som er foreslått. Jeg er glad for at de store protestene ikke kom, sier hun til Folkebladet etter orienteringen.

– Var det vanskelig å finne en balansegang i forslaget?

– Ikke egentlig. Ting falt på plass ganske naturlig gjennom arbeidet med konsekvensutredning, analyser og gjennom de innspillene vi fikk inn. Befolkningen i Salangen har vært flink til å engasjere seg. Vi har jo bare en næringsaktør som har kommet med konkrete ønsker. Det er foreslått at de skal få ganske mye av det de har ønsket seg, men ikke alt. Som kommune må vi også ofre noe for å legge til rette for fremtidig næringsutvikling, — også annen næring enn akvakultur. For meg er det viktig at alle blir hørt. Slik jeg har oppfatta det har det vært en god dialog med de ulike interessentene. Jeg håper at vi kommer til et resultat som alle parter blir fornøyd med, sier hun.

Forslaget fra Katrine Nordgård til kystsoneplan for Salangen har ikke så langt høstet de store protestene. Foto: Morten Dokka