FINNSNES: Ifølge dommen fra Senja tingrett kan det virke som om 26-åringen var i overkant kreativ da han forsøkte å skjule egen promillekjøring.

Retten har funnet det bevist at mannen, som forøvrig ikke hadde førerkort, kjørte bil en oktoberkveld i fjor til tross for at han var påvirket av alkohol. Ifølge dommen hadde 26-åringen en promille på 1,47. Ferden endte i grøfta og det oppstod materielle skader på bilen.

I dommen heter det at mannen selv ringte politiets operasjonssentral og meldte bilen stjålet. Selv har han forklart at han gjorde det fordi han fikk panikk.

I straffeutmålingen har Senja tingrett lagt skjerpende vekt på at mannen kjørte med promille på glatt føre, i tillegg til at han forsøkte å villede politiet til å tro at han ikke hadde kjørt bilen selv. 26-åringen er også flere ganger dømt for kjøring uten førerkort.

Straffen ble til slutt 36 dagers fengsel og en bot på 10.000 kroner. Han er også ilagt en sperrefrist på 26 måneder for å erverve førerrett for bil.

Mannen var også tiltalt for å ha drukket alkohol etter at han kjørte av veien, men retten har valgt å frifinne 26-åringen på dette punktet.

(Folkebladet)