SILSAND: Telefonsystemene til Senjalegen er rammet etter at en fiberkabel ble revet ned av en lastebil nylig. Det opplyser informasjonssjef Anne-May Johansen i Lenvik kommune.

- Vi vet ikke hvor omfattende det er, men det er åpenbart at det er begrensa adgang på telefonsystemene til Senjalegen. Derfor er budskapet til de som har behov for akutte legetjenester at de først må forsøke å nå legevakta på 778 71 400. Hvis de ikke får svar der, så må man ringe nødnummeret 113, opplyser Johansen.

Informasjonssjefen opplyser at det tilsynelatende fungerer å komme gjennom på telefonen til legevakta, men at de på grunn av fiberbruddet er usikker på om telefonlinja har kapasiteten som den skal ha.

- Det er i tillegg flere kommunale systemer som er rammet av fiberbruddet, men det er for så vidt uinteressant i denne sammenheng. Det viktigste nå er å få ut informasjon om at helsehusenes telefonsystemer er rammet, sier Johansen, som avviser at situasjonen er til fare for liv og helse.

- Når regner dere med at fiberbruddet er reparert?

- Vi prøver på flere muligheter, både å skjøte på kabelen som er og å koble om via andre kabler. Vår IKT-sjef har imidlertid sagt at dette neppe er på plass igjen før onsdag, sier Johansen.

Ved 15.30-tiden tirsdag opplyser Lenvik kommune at feilen var ordnet.