OSLO: Delegasjonen fra Midt-Troms, med Lenvik-ordføreren i spissen, troppet opp på Stortinget mandag for å tale Studiesenteret Finnsnes sin sak. Nærmere bestemt med en klar intensjon om å forsøke å berge statsstøtten til senteret.

– Vi er i gang med meget hektisk møtevirksomhet, og har akkurat gjort unna høringen i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, opplyser Geir-Inge Sivertsen til Folkebladet.

Delegasjonen har i tillegg hatt møter med fraksjonslederen for finans i Frp, samt en rekke representanter fra KrF.

– Og vi jobber mot Venstre. Det er der løsninga ligger i forhold til at det er de to partiene som forhandler med regjeringa, påpeker Sivertsen.

Argumenter

Delegasjonen som er i Oslo består av fylkesråd for næring, Line Miriam Sandberg, fylkesråd for utdanning, Roar Sollied, Per-Inge Søreng fra Lenvik KrF, styreleder Arnfinn Andersen i Studiesenteret Finnsnes, daglig leder i Studiesenteret Finnsnes, Vidar Gunnberg, regionrådsleder Paul Dahlø og Lenvik-ordfører Geir-Inge Sivertsen.

Lenvik-ordføreren er glad for at det er en topptung delegasjon som stiller på Stortinget for å tale Studiesenterets sak.

– Vi har to fylkesråder og en regionrådsleder med, noe som blir lagt merke til. Så langt er jeg fornøyd med å ha fått frem vårt budskap, og jeg oppfatter at argumentene våre er blitt lyttet til – noe mer enn det får vi ikke til, sier Sivertsen som omtaler seg som nøktern optimist etter den første av to hektiske dager med møteaktivitet.

Eneste uten campus

Det var da regjeringens forslag til statsbudsjett ble lagt frem nylig at statsstøtte til Studiesenteret Finnsnes var foreslått avviklet. Noe som slo ned som en bombe.

– Det vi fokuserer på er blant annet at Studiesenteret på Finnsnes dekker den eneste regionen med over 30.000 innbyggere, hvor man ikke har såkalt campus. Vi har også fokusert på at Studiesenteret tilrettelegger for studier som er veldig nødvendig for både det offentlige og næringslivet, påpeker regionrådsleder og ordfører i Sørreisa kommune, Paul Dahlø.

Delegasjonen har tett program med møtevirksomhet også tirsdag.