FINNSNES: Harstadlege Silje Lehne Michalsen (30), som ble fraktet med ebola-smitte til Ullevaal sykehus 7. oktober, har jobbet som turnuslege hos Senjalegen en periode for to år siden.

Det var på en pressekonferanse etter utskrivelsen mandag at det ble kjent hvem den smittede pasienten var.

Behandling

30-åringen var ute på sitt første feltoppdrag for Leger Uten Grenser, da hun ble diagnosert med ebola i Sierra Leone 5. oktober.

7. oktober ble Lehne Michalsen fraktet fra Sierra Leone, og ankom Oslo for behandling for ebola. Hun jobbet for Leger Uten Grenser da hun ble smittet.

- Hei, det er jeg som var den ebola-smittede, startet hun pressekonferansen med.

- Jeg er utrolig takknemlig for behandlinger på Ullevål. I dag er jeg frisk og ikke lenger smittsom, sa Lehne Michalsen.

- Mitt første oppdrag ble ikke helt som jeg hadde tenkt, men jeg håper at jeg kan dra til felt så snart som mulig igjen, sa hun på pressekonferansen.

– Føles ikke som ebola

- Det føles ikke som at jeg har hatt ebola. De som er smittet i Afrika har hatt og har en helt annen opplevelse enn meg, sa hun.

Mandag ble 30-åringen sluppet ut av isolat og erklært frisk for sykdommen som har spredt seg fra Vest-Afrika til flere land i vesten. Sykdommen har høy dødelighet.

Silje Lehne Michalsen sa avslutningsvis at hun ikke ønsket mer oppmerksomhet etter pressekonferansen, og håper at mediene vil respektere det.

UTSKREVET: Den ebola smittede kvinnen som ble lagt inn på Ullevål sykehus 7. oktober, ble utskrevet mandag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix