SØRREISA: Rektor ved sentralskolen, Arnstein Lockertsen, sier til Folkebladet.no at det har blitt knust syv til ti ruter. Det er også blitt kastet stein og sparket inn vinduer rundt hele skolebygget.

- Det er to inngangsparti og flere andre parti rundt skolen som er rammet av ugjerningen, sier han og legger til at slikt har skolen aldri tidligere opplevd.

Det var altså sent fredag kveld, eller natt til lørdag at hærverket fant sted. Lockertsen selv kontaktet politiet lørdag formiddag.

- Jeg er veldig glad for at de prioriterte saken i helga slik at vi slipper å ta slike ting i skoletiden med elevene til stedet, sier han.

Åstedsundersøkelse

I morges informerte rektoren alle ansatte på skolen om tilfellet, og den samme informasjonen ble gitt til elevene.

- En tekstmelding vil også bli sendt ut til de foresatte i løpet av dagen, presiserer han.

Politioverbetjent Lena Ronesen Semmingsen ved Lenvik lensmannskontor, bekrefter også overfor Folkebladet at politiet var på befaring lørdag.

- Det er blitt foretatt åstedsundersøkelse. Vi har også tatt bilder og saken vil bli etterforsket på vanlig vis, forteller hun.

På video

På bakgrunn av opptak fra overvåkingskamera på skolen, utelukker imidlertid rektor Lockertsen at noen av hans elever står bak hærverket.

- Hvor mange gjerningsmenn er det snakk om?

- Det vil jeg ikke uttale meg om, svarer han og presiserer at overvåkingsbildene blir oversendt til politiet.

- For hvor mye har det blitt ødelagt for?

- Selv om det er uavklart, vil jeg tro at kostnadsrammen ligger mellom 50.000 og 100.000 kroner. Det er såpass store vinduer og slik blir det fort penger av, svarer han.

I så måte er det uavklart om kostnadsrammen er det skadene i seg selv koster, eller om det er kostnadene rundt reparasjonen.

Skolen holder 300 elever fra femte til tiende klasse.