FINNSNES: Du er kanskje en av dem som har fått besøk av bøssebærere i løpet av søndagen. Kanskje du også er en av de som har putta noen kroner i en av de mange bøssene. I så fall er du slettes ikke alene. I Lenvik samla man inn store penger.

– Det har gått veldig bra. Nå er jeg utrolig glad, stolt, rørt og sliten. Til sammen har vi fått inn 214.000 bare på bøssene. Til sammenligning fikk man inn 178.000 i Lenvik i fjor. Vi fikk knust fjoråret, stråler aksjonsleder Boel Gregussen.

– Godt å se giverglede

– Det er godt å se at Lenvik er så gode. I fjor var det bare en handfull bøssebærere i Lenvik. For første gang for mange i år hadde vi for mange bøssebærere, og vi måtte takke nei til folk som ville gå, forteller hun videre.

Større fokus tror hun har gjort susen.

– Hvorfor vi har fått så mange flere bøssebærere i år, vet jeg ikke. Vi har prøvd å sette mer fokus på aksjonen lokalt i år.

Skryt uten filter

At Lenvik har gjort det bra på den nasjonale dugnaden, mener hun mange skal ha æra for.

– De gode rodelederne våre har vært uunværlige. Jobben de har gjort har vært perfekt. Bøssebærere må man ikke glemme rose. De har gjort den viktigste jobben. 130 bøsser har vært i sving i Lenvik. Antall bøssebærere vet jeg ikke, siden noen som går i grupper, forteller hun.

Ingen i Botnhamn

Av rodene i Lenvik, har man fått folk på alle rodene,utenom Botnhamn.

– Dessverre har vi ikke hatt noen i Botnhamn. Vi har hatt en kommunikasjonssvikt, og dessverre fikk vi ingen frivillige derfra. Dette er selvfølgelig synd, og viser vi må være mer frempå i fremtida.

Ikke for seint

Dersom man ikke fikk besøk av bøssene, sier hun at det ikke er for seint.

– Folk kan likevel ringe innfor å gi. Aksjonen går på TV hele kvelden. Det er et kjempebra formål. 200 kroner kan gi et menneske varig rent vann resten av livet. Tenk hvor mange mennesker vi har vært med på å resten av livet, forteller hun ekstatisk.

– Jeg var så heldig at jeg fikk gå selv. Nesten utelukkende har vi blitt møtt med gode ord og et smil. Ingenting er bedre enn det, forteller hun ivrig, mens hun er på tur inn døra hjemme, klar for å følge resten av aksjonen på TV-ruta.