SJØVEGAN: Det er nemlig antallet medlemskommuner i Norges største nettverk med hovedsete i Salangen.

Og kampen står om senteret fortsatt skal ha en plass på statsbudsjettet eller ikke.

Mobiliserer kommuner

Regjeringen foreslår å fjerne tilskuddet på to millioner kroner neste år. Dette liker Salangen-ordføreren svært dårlig og vil mobilisere for nettverket.

- Dette er et nettverk med over 100 medlemskommuner, med 46 studiesentra i 16 ulike fylker der vi har gründeren og administrasjonen i Salangen, innleder Wiggen Prestbakmo.

Imidlertid er en strategi klar i saken. Hun vil ha med seg samtlige 104 medlemskommuner i kampen for å berge støtten til nettverket.

- Ja, og det er ikke bare snakk om ordførere, også andre politikere og folk i administrasjonen blir viktig. I denne saken ønsker vi å nå bredt ut. Også politisk. Vi vet at flere politiske partier står splitta i saken. Jeg har også tatt opp saken med Sp-lederen i Troms som vil jobbe hardt for studisenteret, sier hun.

- Dette senteret er svært viktig ved at det tilbyr fleksible utdanninger som både næringslivet og det offentlige etterspør, fortsetter hun.

Klare forventninger

- Hva sier du til at stortingspolitiker Kent Gudmundsen (H) mener at det studiesenteret.no gjør ikke lengre er unikt nok til statstøtte?

- Da har ikke Gudmundsen forstått hva en gjør ved senteret. Dette nettverket er helt unikt i forhold til tilbudet om stedsuavhengig utdanning i et veldig stort omfang. En møter her et stort behov for utdanning fra folk, spesielt ute i distriktene som ikke like lett kan benytte seg av de tradisjonelle utdanningsinstitusjonene. Vi kan invitere Gudmundsen hit til hovedkontoret for senteret slik at han får friska opp kunnskapene sine om Studiesenteret.no, svarer Wiggen Prestbakmo.

Forventninger

- Troms har tre politikere i Kirke-, utdanning- og forskningskomiteen på stortinget, Torgeir Knag Fylkesnes (SV), Martin Henriksen (Ap) og Kent Gudmundsen (H). Jeg har klare forventninger om at alle de tre engasjerer seg for Studieenteret.no i denne saken. Hvis de vil og går inn for det, vil de også få det til, sier Wiggen Prestbakmo.

Studiesenteret har 4,6 årsverk i administrasjonen på Sjøvegan. Det bor 300.000 mennesker i opptaksområdet i de 16 fylkene senteret har studiesentra. Til sammen er det omkring 1300 studenter tilknyttet nettverket.