FINNSNES: I høst ble Boreal Transport Nord hovedaksjoner i AS Tirb. Dette etter å ha kjøpt opp Hurtigruten ASAa aksjer i selskapet (71,305 prosent).

Nå tilbyr Boreal Transport Nord AS seg også å kjøpe de resterende aksjene i AS Tirb.

– I etterkant av salget har Boreal Transport Nord AS fått en rekke henvendelser fra flere mindretallsaksjonærer som ønsker å selge sine aksjer. Det konstateres også at det er ulik interesse blant aksjonærene i å delta i den videre utvikling av AS Tirb, heter det i et brev som blant annet er gått ut til Lenvik kommune.

Brevet er utformet av advokatfirmaet Arntzen de Besche Stavanger DA på vegne av Boreal Transport Nord AS.

Strukturelle grep

I brevet opplyses det at Boreal Transport Nord AS i lys av de resultatmessige utfordringene i AS Tirb, ser behov for å gjøre strukturelle grep for å bedre lønnsomheten. I forbindelse med anbud og kommersiell aktivitet for øvrig ser selskapet også behovet for et betydelig investeringsbehov i bussparken.

– Etter utdeling av utbytte i 2014 er likviditeten i selskapet redusert, og med redusert eiendomsmasse er også tilgjengelig panteverdi redusert. Det kan derfor være behov for å øke egenkapitalen i selskapet gjennom fremtidig emisjon, opplyses det i brevet underskrevet av advokat Thomas Smedsvig.

65 kroner aksjen

Boreal Transport Nord AS tilbyr seg å kjøpe aksjer fra mindretallsaksjonærene til en pris på 65 kroner per aksje - 15 kroner mindre enn pålydende pris.

For Lenvik kommune, som er den største mindretallsaksjonæren med 10,4 prosent av aksjene, vil det bety vel 5,6 millioner kroner inn på konto. For Bardu kommune, som eier knappe 2,2 prosent av aksjene i AS Tirb, vil et aksjesalg til Boreal Transport Nord AS bety knappe 1,2 millioner kroner i lommeboka.

– Tilbudet står ved lag til 21. oktober 2014 kl. 12.00. Dersom skriftlig aksept ikke er mottatt innen dette tidspunkt, anses tilbudet som avslått og kan deretter ikke påberopes, heter det i brevet.

For de aksjonærer som benytter seg av tilbudet, vil transaksjonen bli gjennomført innen midten av november.