FINNSNES: I dommen fra Senja tingrett kommer det fram at kjøringen fant sted i romjula i fjor. Den beskriver videre at den 58 år gamle kvinnen hadde en alkoholkonsentrasjon i blodet på 2,02, tre timer etter at kjøringen fant sted.

I tillegg var 58-åringen tiltalt for å ha drukket alkohol de første seks timene etter at hun var ferdig med kjøringen, og for kjøring uten gyldig førerkort.

Da saken gikk for retten erkjente hun seg skyldig i to av tiltalepostene, men ikke for å ha drukket alkohol etter kjøringen.

Retten skriver i sin vurdering at de har lagt vekt på 58-åringens egen forklaring, i tillegg til flere vitneforklaringer.

"Black-out"

Kvinnen forklarte i retten at hun deltok på en sammenkomst hos venner og at hun ved et tidspunkt på kvelden fikk en "black-out". Videre forklarte hun at det siste hun husket fra den aktuelle natten var at hun satt på en sofa og snakket med en bekjent. Det neste hun husket var at hun ble vekket av politiet på sin egen bopel.

Hun har også forklart for retten at det gikk rykter om at noen hadde helt brennevin i vinen hennes. Retten har imidlertid kommet til at de kan utelukke at noen skal ha hatt brennevin i 58-åringens vin, uten at hun var klar over det.

Retten ga likevel den 58 år gamle kvinnen medhold når det gjalt tiltalebeslutningens post to, om at hun skal ha drukket alkohol også etter at kjøringen fant sted.

Fengsel og bot

I domsslutningen har retten konkludert med at kvinnen skal dømmes til fengsel i 26 dager og at hun skal ilegges en bot på 50.000 kroner. I tillegg fradømmes hun retten til å kjøre bil i to år og seks måneder.

Hun må også ut med 3.000 kroner i saksomkostninger til staten.

(Folkebladet.no)