FINNSNES: Newtonrommet i Kunnskapsparken på Finnsnes har energi og havbruk som sine fokusområder. Ordfører i Lenvik kommune, Geir-Inge Sivertsen, og prosjektleder for Newtonrommet, Therese Hjalmarsdatter Paulsen, er kjempefornøyde med å nå få en av de to pilarene fullt ut på plass gjennom støtta gikk fra nærings- og fiskeridepartementet.

– Det er ikke så lenge siden vi sendte inn søknaden, så her må jeg rose departementet for kjapp ekspedering. I tillegg er det selvfølgelig en fjær i hatten at departementet synes vår bevisste satsing i Newtonrommet, samt den bevisste koblinga mellom skole og næringsliv, er viktig. Vi ser på det som både en viktig milepæl og et kvalitetsstempel, sier Sivertsen.

– Hva skal den marine modulen være?

– Den skal vise hele prosessen fra man plukker opp fisken fra havet og til middagsbordet, Elevene skal få kompetanse om prosessene som ligger bak gjennom praktiske aktiviteter, forklarer Paulsen.

Ordføreren poengterer også at den maritine modulen i Newtonrommet vil passe som fot i hose for planene som nylig ble presentert, om å etablere et visningsanlegg for oppdrett på Lysnes. Planer som oppdrettsgiganten Salmar Nord står bak.

– Dette er ting som helt naturlig henger sammen, sier Sivertsen.

For øyeblikket arbeidet det også med å få på plass en modul i samsvar med Newtonrommets andre pilar, energi.