BARDUFOSS: Politiet ser alvorlig på skadeskytingen i Rostadalen-området i Målselv. Kalven hadde, etter det villtnemnda kjenner til, en bruddskade i den ene foten forårsaket av et skudd.

Hinker

Ingen har imidlertid hørt om noen skadeskyting, og hvor lenge kalven har hinket rundt på tre bein er ukjent. Verken ettersøkskorpset eller viltnemnda i Målselv er blitt kontaktet, ikke før elgkalven ble skutt av et jaktlag som oppdaget tilstanden til kalven.

Politiet vil starte etterforskning uavhengig av om viltnemnda anmelder saken eller ei.

– Vi fikk vite om saken gjennom viltnemnda på mandag. Vi har ikke snakket med dem ennå, men vi regner med at saken vil bli anmeldt. Verken ettersøkskorpset eller viltnemnda skal være kontaktet i forbindelse emed skadeskytingen. Uansett kommer vi på eget initiativ til å etterforske saken, sier politioverbetjent ved Målselv lensmannskontor, Katrine Grimnes.

- Alvorlig

Hun sier politiet ser alvorlig på saken. Før jakta startet innkalte politiet alle viltnemndene i lensmannsregionen til et møte. Men alle bortsett fra Bardu meldte avbud.

– Bakgrunnen for møtet var at det var en del rot med diverse jaktsaker i fjor. Vi ønsker at jakta skal foregå riktig og humant. Derfor innkalte vi til møtet, sier Grimnes.

Hun sier at saker som dette først og fremst handler om dyrevelferd, og derfor ønsker ikke politiet saker som dette.

– Folk må for guds skyld melde fra når slike ting skjer. Det er jo ikke forbudt å skadeskyte dyr, men det er viktig å melde fra slik at man får avlivet dyret, sier Grimnes.

Uheldig

Leder av viltnemnda i Målselv, Jørn Larsen, synes saken er uheldig.

– Ut fra de opplysningene vi sitter med er det snakk om en bruddskade i den ene foten til kalven. Kula har gått inn i beinet og ut igjen. Vi har ikke fått melding om påskyting, og det er veldig uheldig at slike ting skjer. Dyret har lidt. Om det har vart i flere dager vet vi jo ikke, sier Larsen.

Jaktlaget i Rostadalen som skjøt elgkalven til slutt, sier at de oppdaget en ku på starten av jaktdagen lørdag. Kua stakk og da oppdaget dem kalven, som sannsynligvis var sammen med kua. Jaktlaget så tydelig at kalven hinket rundt på tre bein. Laget stanset umiddelbart jakta, startet ettersøking og sørget for at kalven ble skutt så den slapp flere lidelser.

(Folkebladet.no)

- ALVORLIG: Politioverbetjent Katrine Grimnes ved Målselv lensmannskontor sier polieit ser alvorlig på saken. Foto: Jan-Erik Bergstad